/ Nieuws

Anderson nog niet in kampioensvorm

PDC World Championship

14-12-2018 23:45

Gary Anderson is zeker van een plek bij de laatste 32. De Schot won in een moeizame wedstrijd, waarin totaal wel dertien keer de maximale score werd gegooid, van een aardig spelende Kevin Burness. Burness kwam sterk uit de startblokken en opende met een twaalfdarter. De Noord-Ier kreeg zelfs twee pijlen om op 2-0 te komen, maar liet Anderson langszij komen die vervolgens ook de set pakte. De tweede set was voor  Burness. Hij kwam 2-0 voor door tweemaal in vijf beurten uit te zijn om twee legs later via dubbel zestien de set op te eisen.

Na de tweede pauze kreeg Burness een volle beurt om op 1-1 te komen, maar drie pijlen op tops waren niet aan ‘Ironman’ besteed. Dit bleek het kantelpunt want na deze gemiste darts was Burness beduidend minder goed dan in het eerste gedeelte. Anderson was duidelijk niet tevreden met zijn spel, 95 gemiddeld, maar stond desalniettemin in het restant van de wedstrijd geen leg meer af.

Ook de protegé van Gary Anderson, Chris Dobey, won zijn openingswedstrijd in het Alexandra Palace. ‘Hollywood’ speelde niet heel groots, 92.56 gemiddeld, maar had niks te dulden van een zwak spelende Boris Koltsov. De Rus kwam niet verder dan twee gewonnen legs. In de tweede ronde treft Dobey ‘The Bronzed Adonis’ Steve Beaton.

Evetts te sterk voor Stevenson
Ted Evetts heeft de tweede ronde bereikt op het WK Darts. In een goede wedstrijd rekende ‘Super Ted’ af met Simon Stevenson. Stevenson had de beste papieren om de eerste set te winnen. ‘The Mirror Man’ was in de beslissende set scorend veel beter dan Evetts, maar sloeg niet toe op dubbel acht en vier. Evetts mocht daardoor terugkomen en vond dubbel acht om zijn eigen set te houden. In een wedstrijd waarin het niveau van beide heren steeds hoger kwam te liggen, deelde ‘Super Ted’ ook de tweede klap uit. De Jonge Engelsman begon scorend steeds constanter te worden en had zich na vier beurten in de beslissende leg van de tweede set op 40 geparkeerd. Stevenson trad aan voor 85, maar vond met zijn eerste twee darts geen trippel. Bull’s eye werd vervolgens ruim gemist. Evetts kwam terug voor tops en prikte met zijn derde pijl raak: 2-0. Ook de derde set ging naar de jonge Engelsman. Evetts trapte af met een 120-finish om in de vierde leg acht matchdarts te missen alvorens zijn negende te benutten via dubbel twee.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken