/ Nieuws

North straft bibberende Marijanovic af

PDC World Championship

15-12-2018 17:36

Richard North heeft een spannende ontmoeting met Robert Marijanovic winnend afgesloten. De Engelsman stond met 2-0 achter, maar 'Lionheart' vocht zich terug en strafte uiteindelijk de missers van de weifelende Duitser af. Ook Jim Long en Josh Payne bereikten de tweede ronde.

Richard North was bij de bookies en de deskundigen de favoriet in het duel met Robert Marijanovic. De Engelsman bevond zich na twee sets en drie legs echter in een benarde positie. North stond met 2-0 achter in sets en 2-1 achter in de derde set, maar zijn Duitse opponent kreeg plotseling de bibbers in het zicht van de haven. North redde in set drie het vege lijf met een 64-finish en profiteerde in de vierde set van de haperende Marijanovic, waardoor er toch nog een vijfde set aan te pas moest komen. De eerste drie legs in die vijfde set werden gewonnen door de darter die de leg niet was begonnen, waarna North met een 2-1 voorsprong op zak in leg vier zelf begon en scorend het verschil maakte. Op tops completeerde de Engelsman zijn puike comeback: 3-2.

De debuterende Jim Long gooide zijn eerste drie pijlen op het podium van Alexandra Palace direct in de triple 20, maar wist de eerste set niet te winnen. De Canadees genoot zichtbaar van de entourage, waar de geslepen Micky Mansell zich focuste op het winnend afsluiten van de wedstrijd. In de tweede set gooide Long echter een stuk beter dan in de eerste, waardoor hij met behulp van een 127-finish zelfs de 1-1 in sets op de borden zette. Dat bleek uiteindelijk de ommekeer in de wedstrijd te zijn. Long stoomde na de 1-1 in sets stoïcijns door, kwam op een 2-1 voorsprong in sets en bleef in de vierde set bewonderenswaardig rustig. Na vier matchdarts gemist te hebben was zijn vijfde poging op dubbel twee wel raak, waardoor de Canadees een ietwat verrassende 3-1 overwinning kon bijschrijven.

Jeff Smith leek het goede voorbeeld van zijn landgenoot Long op te willen volgen, want The Silencer zette een prima eerste set neer tegen Josh Payne. De Canadees gooide bijna honderd gemiddeld en Payne leek het moeilijk te gaan krijgen, maar de Engelsman rechtte vanaf set twee de rug. Hij draaide de wedstrijd om in zijn voordeel door een met breaks gevulde tweede set te winnen, waarna set drie zelfs met 3-0 naar Payne ging. Met de rug tegen de muur miste Smith tot overmaat van ramp nog een aantal dubbels en leek het pleit beslecht, maar toch wist The Silencer zich uit een kansloze situatie te redden. Hij won de belangrijke tweede leg en knokte zichzelf daarna naar setwinst, waardoor een vijfde set beslissing moest brengen. Smith leek echter al zijn energie in de vierde set te hebben gelegd, want Payne was in de vijfde en beslissende set niet meer bij te houden voor de Canadees. Hij liep al gauw uit naar 2-0 en besliste op dubbel twee het treffen met 3-2 in zijn voordeel.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken