/ Nieuws

Noppert laat het zelf liggen

PDC World Championship

15-12-2018 18:24

Danny Noppert is er niet in geslaagd om de derde ronde van het WK te bereiken. Hij miste veel te veel kansen tegen Max Hopp, die daar van profiteerde en onze landgenoot met 3-0 aan de kant zette.

Noppert begon het duel tegen Hopp niet al te best. Noppie miste in de tweede leg pijl na pijl op dubbel twaalf, dubbel zes en dubbel drie en zijn Duitse opponent maakte daar gretig gebruik van. De eerste set ging dan ook zonder legverlies naar Hopp, maar in de eerste leg van de tweede set liet Noppert even zien wat hij kan. Hij mikte een 130-finish van het bord, maar hij liet zich daarna toch weer breken door Hopp. De Duitser was bijzonder effectief en strafte het foutje van Noppert wederom af, waardoor hij al snel op een 2-0 voorsprong in sets stond en de Fries een moeilijke opdracht restte.

In set drie trachtte Noppie een comeback in te zetten. De eerste leg ging tegen de darts in naar Noppert, maar ook dit keer gaf hij die break voorsprong te eenvoudig weer weg. Noppert was scorend niet veel minder dan zijn Duitse opponent, maar het afmaken van kansen bleek een groot probleem voor de Fries. Ook in de derde set kreeg hij een aardig aantal kansen van Hopp, maar wederom pakte onze landgenoot die mogelijkheden niet. Twee setdarts waren niet aan Noppert besteed, waarna Hopp deed wat hij al de hele wedstrijd deed: hij strafte de fouten af en pakte daarmee een verdiende overwinning.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 Samenvatting Max Hopp vs Danny Noppert
2 Noppert baalt: Misschien moet ik er meer aan doen
3 Hopp: Ik ben niet nerveus om tegen Van Gerwen te spelen

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken