/ Nieuws

Alcinas gunt Ross slechts één leg

PDC World Championship

15-12-2018 22:46

Toni Alcinas heeft met een overtuigende 3-0 zege de tweede ronde van het WK bereikt. Zijn tegenstander, Craig Ross uit Nieuw-Zeeland, had alle moeite met het niveau van de Spanjaard en ging dan ook kansloos onderuit. Ook Ryan Searle en Keegan Brown noteerden eenvoudige zeges.

Alcinas had vanaf het begin van de wedstrijd geen kind aan Craig Ross, die helemaal vanuit Nieuw-Zeeland was gekomen om zijn debuut in het Alexandra Palace te maken. De Spanjaard zorgde er echter voor dat hij een nare eerste indruk beleefde, want Alcinas speelde gewoon veel beter dan Ross en stond binnen de kortste keren op een 2-0 voorsprong in sets. Pas in set drie kon Ross een leg winnen, maar veel meer was hem niet gegeven. Zonder enige moeite haalde Alcinas de wedstrijd binnen en kon Ross, wiens gemiddelde net boven de zeventig uikwam, weer terug naar Nieuw-Zeeland.

In het Engelse onderonsje tussen Ryan Searle en Stephen Burton maakte eerstgenoemde al vroeg in de wedstrijd het verschil. Hij knokte zich in een spannende eerste set naar een 1-0 voorsprong en deelde vervolgens een flinke tik uit aan Burton door hem in de tweede set twee keer te breken. Searle won daardoor de set van Burton zonder legverlies en kwam op een 2-0 voorsprong, waarmee het verzet van Burton ook meteen was gebroken. In de derde set liet Burton wat kansjes liggen om terug in de wedstrijd te komen, waarna Searle de 3-0 zege eenvoudig binnenhaalde.

Keegan Brown bezorgde zichzelf een prima start in het duel met de Tsjech Karel Sedlacek. De Engelsman gooide een ijzersterke vijfde leg in de eerste set en pakte die set dan ook tegen de darts in. Sedlacek liet dat echter niet op zich zitten en pakte in set twee een 2-0 voorsprong, maar toen deelde Brown opnieuw een dreun uit aan zijn Tsjechische opponent. Hij won namelijk drie legs op rij, waardoor hij de set nog naar zich toetrok en Sedlacek mentaal knakte. In de derde set kwam die er immers niet meer aan te pas, waardoor ook Brown met een 3-0 zege naar de tweede ronde gaat.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Van Duijvenbode mist negen matchdarts: 'En dan sta je hier met jou te lullen'
Dirk van Duijvenbode baalde als een stekker na zijn nederlaag in de halve finale van Q-school. Hij ging onderuit tegen Berry van Peer, maar had alle kansen voor een zege.
Lees meer
Van Peer strandt in finale van Q-school
Berry van Peer is er niet in geslaagd een rechtstreekse tourkaart te bemachtigen op de derde dag van Q-school. De Nederlander bereikte de finale, maar verloor met 5-1 van Karel Sedlacek.
Lees meer
Veenstra kent voorlopig teleurstellende Q-school: 'Het valt gewoon even niet mijn kant op'
Richard Veenstra staat als nummer 2 van de BDO op Q-school te gooien voor een tourkaart, maar het gaat nog niet zoals gehoopt voor de Nederlander. "Ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat."
Lees meer
Q-school dag 3: Matige dag voor Nederlanders, zeven landgenoten naar laatste 32
De derde dag van Q-school is voorlopig niet de dag van de Nederlanders. Zeven spelers uit Nederland wisten de laatste 32 te halen. Enkele grote namen hebben het speelveld al verlaten.
Lees meer
Van Barneveld in top 20 meest verdienende darters 2019
Voor Raymond van Barneveld was zijn afscheidsjaar een jaar om snel te vergeten. Hij won slechts een wedstrijd in de Premier League, plaatste zich nauwelijks voor grote toernooien en verloor in de eerste ronde van het WK. Qua inkomsten deed de Hagenaar het niet slecht.
Lees meer
Q-school dag 3: Norris treft Smith, Part tegen Kenny
De derde dag van Q-school gaat beginnen. De loting voor met name de Britse variant heeft enkele interessante affiches opgeleverd in de eerste ronde.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken