/ Nieuws

Alcinas gunt Ross slechts één leg

PDC World Championship

15-12-2018 22:46

Toni Alcinas heeft met een overtuigende 3-0 zege de tweede ronde van het WK bereikt. Zijn tegenstander, Craig Ross uit Nieuw-Zeeland, had alle moeite met het niveau van de Spanjaard en ging dan ook kansloos onderuit. Ook Ryan Searle en Keegan Brown noteerden eenvoudige zeges.

Alcinas had vanaf het begin van de wedstrijd geen kind aan Craig Ross, die helemaal vanuit Nieuw-Zeeland was gekomen om zijn debuut in het Alexandra Palace te maken. De Spanjaard zorgde er echter voor dat hij een nare eerste indruk beleefde, want Alcinas speelde gewoon veel beter dan Ross en stond binnen de kortste keren op een 2-0 voorsprong in sets. Pas in set drie kon Ross een leg winnen, maar veel meer was hem niet gegeven. Zonder enige moeite haalde Alcinas de wedstrijd binnen en kon Ross, wiens gemiddelde net boven de zeventig uikwam, weer terug naar Nieuw-Zeeland.

In het Engelse onderonsje tussen Ryan Searle en Stephen Burton maakte eerstgenoemde al vroeg in de wedstrijd het verschil. Hij knokte zich in een spannende eerste set naar een 1-0 voorsprong en deelde vervolgens een flinke tik uit aan Burton door hem in de tweede set twee keer te breken. Searle won daardoor de set van Burton zonder legverlies en kwam op een 2-0 voorsprong, waarmee het verzet van Burton ook meteen was gebroken. In de derde set liet Burton wat kansjes liggen om terug in de wedstrijd te komen, waarna Searle de 3-0 zege eenvoudig binnenhaalde.

Keegan Brown bezorgde zichzelf een prima start in het duel met de Tsjech Karel Sedlacek. De Engelsman gooide een ijzersterke vijfde leg in de eerste set en pakte die set dan ook tegen de darts in. Sedlacek liet dat echter niet op zich zitten en pakte in set twee een 2-0 voorsprong, maar toen deelde Brown opnieuw een dreun uit aan zijn Tsjechische opponent. Hij won namelijk drie legs op rij, waardoor hij de set nog naar zich toetrok en Sedlacek mentaal knakte. In de derde set kwam die er immers niet meer aan te pas, waardoor ook Brown met een 3-0 zege naar de tweede ronde gaat.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken