/ Nieuws

Van Gerwen zegeviert ondanks bierincident

PDC World Championship

15-12-2018 23:35

Michael van Gerwen heeft ondanks een bizar incident tijdens zijn opkomst op degelijke wijze de derde ronde van het WK bereikt. Mighty Mike kreeg twee flinke ladingen bier over zich heen gegooid, maar kon na een korte onderbreking de wedstrijd wel gewoon aanvangen. Van Gerwen bewees daarna uit het goede hout gesneden te zijn en zette zijn frustratie om in een 3-1 zege.

Van Gerwen werd bij de opkomst met bier bekogeld en daardoor werd het begin van de partij even uitgesteld. MVG had immers een nieuw shirt nodig en er scheen ook bier in zijn ogen terecht te zijn gekomen, dat weggespoeld moest worden. Onze landgenoot bewees echter dat zelfs dat soort incidenten hem niet van zijn stuk brengen, want in de eerste leg gooide hij direct een 104-finish. De sterk spelende Van Gerwen haalde even later getergd de eerste set binnen.

Na de eerste onderbreking schakelde Mighty Mike een versnelling terug, maar hij was nog steeds veel te sterk voor Tabern. Die kreeg in de tweede leg wel een aantal kansen om zijn leg te houden, maar na missers van The Saint was ook die leg een prooi voor Van Gerwen. In set drie liet Tabern zien dat hij niet voor niets is teruggekeerd op het hoogste niveau. De Engelsman, die tien jaar geleden nog de nummer zeven van de wereld was, dwong een vijfde leg af en haalde daarin zelfs setwinst binnen.

De opleving van Tabern was echter van korte duur. De Engelsman bleef prima spelen, maar Van Gerwen realiseerde zich dat het tijd was om de gashendel weer even open te trekken en de wedstrijd te beslissen. De Brabander hield de eerste leg, brak Tabern met een tweedarts 80-finish in leg twee maar verprutste uit het niets vijf matchdarts. The Saint pakte twee legs terug en er moest weer een vijfde en beslissende leg aan te pas komen, maar daarin haalde Van Gerwen met zijn zesde wedstrijdpijl op dubbel zestien alsnog de zege binnen.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken