/ Nieuws

Chisnall ontsnapt tegen Payne

PDC World Championship

16-12-2018 17:07

Dave Chisnall is tijdens de tweede ronde van het WK door het oog van de naald gekropen. Tegen Josh Payne wist hij lange tijd geen leg te winnen, maar stapte hij alsnog als winnaar van het podium: 3-2.

Met een 14-darter, een 13-darter én een 12-darter won Payne de eerste set overtuigend met 3-0. De setwinst werd binnen gehaald met een 125-finish. Ook in de tweede set verloor de ‘Maximum’ geen leg: nadat hij op een 2-0 voorsprong kwam zag hij Chisnall (zijn eerste) drie pijlen op de dubbels missen. Payne profiteerde en zorgde ervoor dat hij na twee sets nog geen leg verloren had: 2-0.

In de derde set wist Chisnall tegen de darts in op een 2-1 voorsprong te komen, maar een mooie 92-finish zorgde ervoor dat Payne zijn tegenstander direct terug brak. In de beslissende vijfde leg gooide Chisnall zijn derde 180-er van de wedstrijd, waarna hij via tops de set binnen haalde. ‘Chizzy’ trapte de vierde set af met een 103-finish en haalde de set zelfs met 3-1 binnen.

Een prima 84-finish bracht Payne op een 1-0 voorsprong in de beslissende set. Een leg later gooide hij twee 180-ers, maar miste hij drie pijlen op de dubbels om Chisnall te breken. ‘Chizzy’ profiteerde via de dubbel negentien en wist een leg later zélf een break te forceren via tops (2-1).  In de vierde leg completeerde Chisnall zijn comeback: nadat hij de dubbel tien miste voor een 128-finish haalde hij via de dubbel twee de zege binnen: 3-2.

Brendan Dolan en Gabriel Clemens wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde. Dolan versloeg zijn Chinese tegenstander Yuanjun Liu met 3-0 en gooide onderweg nog een mooie 141-finish. Clemens won met dezelfde cijfers van Aden Kirk. De Duitser mag in de tweede ronde gaan spelen tegen John Henderson, terwijl voor Dolan een duel wacht met Joe Cullen.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken