/ Nieuws

Alcinas stunt tegen Wright

PDC World Championship

16-12-2018 23:39

Een grote sensatie op het WK: de nummer drie van de plaatsingslijst Peter Wright is al in de tweede ronde uitgeschakeld. Tegenstander Toni Alcinas was scherper en won met ruime cijfers: 3-1.

Alcinas ging goed van start: in de eerste set kwam hij op een 2-0 voorsprong, mede doordat Wright vele pijlen op de dubbels miste. Toch wist de Schot zich, mede door een prachtige 167-finish terug te vechten tot 2-2. In de vijfde leg liet Wright dubbel veertien over, maar gooide Alcinas een 109-finish om de eerste set alsnog te winnen.

In de tweede set pakte Wright nog wel een 1-0 voorsprong, maar in de leg daarna faalde hij opnieuw op de dubbels. Alcinas profiteerde er optimaal van en won de set met 3-1. De set daarna was een stuk beter van ‘Snakebite’: hij brak zijn Spaanse tegenstander twee keer en won de set met 3-0 (2-1).

De vierde set moest Wright terug gaan brengen in de wedstrijd. De eerste vier legs gingen met de darts mee, waarna Alcinas de beslissende vijfde leg begon met een 180-er. Via de dubbel zestien zorgde hij vervolgens voor de grootste sensatie op het WK tot nu toe: 3-1.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO
2 Alcinas: 'Morgenvroeg om 11 uur ga ik weer aan het werk'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken