/ Nieuws

Alcinas stunt tegen Wright

PDC World Championship

16-12-2018 23:39

Een grote sensatie op het WK: de nummer drie van de plaatsingslijst Peter Wright is al in de tweede ronde uitgeschakeld. Tegenstander Toni Alcinas was scherper en won met ruime cijfers: 3-1.

Alcinas ging goed van start: in de eerste set kwam hij op een 2-0 voorsprong, mede doordat Wright vele pijlen op de dubbels miste. Toch wist de Schot zich, mede door een prachtige 167-finish terug te vechten tot 2-2. In de vijfde leg liet Wright dubbel veertien over, maar gooide Alcinas een 109-finish om de eerste set alsnog te winnen.

In de tweede set pakte Wright nog wel een 1-0 voorsprong, maar in de leg daarna faalde hij opnieuw op de dubbels. Alcinas profiteerde er optimaal van en won de set met 3-1. De set daarna was een stuk beter van ‘Snakebite’: hij brak zijn Spaanse tegenstander twee keer en won de set met 3-0 (2-1).

De vierde set moest Wright terug gaan brengen in de wedstrijd. De eerste vier legs gingen met de darts mee, waarna Alcinas de beslissende vijfde leg begon met een 180-er. Via de dubbel zestien zorgde hij vervolgens voor de grootste sensatie op het WK tot nu toe: 3-1.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO
2 Alcinas: 'Morgenvroeg om 11 uur ga ik weer aan het werk'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken