/ Nieuws

Van der Voort verslaat taaie Ilagan

PDC World Championship

17-12-2018 21:14

Vincent van der Voort heeft met enige moeite de tweede ronde bereikt van het WK Darts. 'The Dutch Destroyer' won met 3-1 van Lourence Ilagan uit de Filipijnen.

De 42-jarige Van der Voort ging voortvarend van start en won de eerste leg binnen 15 pijlen. In de tweede leg wist hij zijn tegenstander meteen te breaken, maar zag Ilagan vervolgens terugkomen tot 2-1. Door een nieuwe break ging de eerste set alsnog naar de Nederlander.

Vanaf de tweede set kwam Ilagan sterker voor de dag. Hij wist de openingsleg te winnen en in de derde leg een 120-finish te gooien. Tussendoor had Van der Voort de stand in evenwicht gebracht. Toch ging de set naar de Filipijn, die een fantastische vierde leg gooide en daarmee een break forceerde.

In het derde bedrijf gingen de eerste vier legs tegen de darts in. Van der Voort was de eerste die zijn eigen leg wist te houden en dit leverde hem meteen een 2-1 voorsprong in sets op. De Nederlander klaarde de klus meteen door ook de vierde set te winnen. Hiervoor moest hij wel terugkomen van een 2-0 achterstand in legs.

Dinsdag 18 december komt Van der Voort voor de tweede keer in actie. In de laatste partij van de middagsessie is Darren Webster, de nummer dertien van de wereld, de tegenstander.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 'Ik heb niet gewonnen omdat ik beter was'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken