/ Nieuws

Petersen wint spannende partij van Jones

PDC World Championship

17-12-2018 22:58

Devon Petersen heeft zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van het WK Darts. In een spannend gevecht was 'The African Warrior' met 3-2 te sterk voor Wayne Jones.

De Zuid-Afrikaan kwam zonder problemen op een 2-0 voorsprong in sets en niets leek een overwinning in de weg te staan. Toch wist Jones zich terug in de wedstrijd te knokken. 'The Wanderer' won de derde set met 3-0 en de vierde set ging met 3-2 naar de voormalig halve finalist van het WK.

In de beslissende set gingen de eerste vier legs met de darts mee. Hierdoor moest de vijfde leg voor de beslissing zorgen. Zowel Petersen als Jones lieten meerdere kansen op de zege liggen, maar het was uiteindelijk de Zuid-Afrikaan die er via dubbel 2 met de winst vandoor ging.

Joyce eenvoudig naar tweede ronde
Ryan Joyce staat bij de laatste 64 spelers van het WK Darts. De 33-jarige Engelsman was in zijn eerste ronde met 3-0 in sets te sterk voor Anastasia Dobromyslova uit Rusland.

De eerste twee legs van de partij gingen met de darts mee, waarna Joyce via een knappe 122-finish de eerste break wist te plaatsen. Via een checkout van 95 won de Engelsman de eerste set van Dobromyslova.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Joyce niet meer in de problemen. 'Relentless' won het tweede bedrijf met 3-0 en de derde set ging met 3-2 naar de huidige nummer 74 van de Order of Merit.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken