/ Nieuws

Labanauskas zorgt voor sensatie tegen Van Barneveld

PDC World Championship

17-12-2018 23:41

Darius Labanauskas heeft voor een gigantische stunt gezorgd in Alexandra Palace. De Litouwer rekende met 3-2 in sets af met een onmachtige Raymond van Barneveld, die mogelijk zijn laatste WK wedstrijd heeft gespeeld.

Van Barneveld kende een zwakke start van de wedstrijd, waarin hij nog geen 80 gemiddeld noteerde. De eerste drie legs gingen met de darts mee, maar in de vierde leg plaatste Labanauskas via een knappe 82-finish de eerste break van de partij. Dit leverde hem meteen setwinst op.

In de tweede set wisten 'RvB' en Labanauskas elkaar niet te breaken. De Nederlander kwam hierdoor op gelijke hoogte in sets: 1-1. Ook in de derde set gingen alle legs met de darts mee. Toch lagen er voor Van Barneveld kansen, met name in de beslissende leg. Vijf darts voor de sets waren niet aan de Nederlander besteed.

De vierde set toonde hetzelfde spelbeeld en Van Barneveld wist via dubbel 16 een vijfde en laatste set af te dwingen. In de openingsleg kreeg 'Barney' kansen om op voorsprong te komen, maar hij slaagde er niet in om de dubbel te gooien. Ook in de tweede leg miste de Nederlander veel dubbels, waardoor Labanauskas op één leg van de overwinning kwam. De Litouwer, die eerder op belangrijke momenten leek te bezwijken onder de druk, gooide de wedstrijd via dubbel vier in het slot.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers 

1 SAMENVATTING
2 'Ik hoef jou niet te vertellen hoe hard dit aankomt'
3 Raymond van Barneveld - Darius Labanauskas
De volledige partij

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken