/ Nieuws

Ratajski en Thornton sneuvelen

PDC World Championship

18-12-2018 16:17

Krzysztof Ratajski is verrassend uitgeschakeld op het WK. Tegenstander Seigo Asada kwam op een 2-0 achterstand in sets, maar wist de zege alsnog te pakken. Via een 101-finish pakte Ratajski de eerste set met 3-2. Set twee werd met 3-1 gewonnen, maar Asada vocht zich knap terug naar 2-2 in sets. De beslissende set werd een spannende: Ratajski brak zijn tegenstander in de eerste leg, maar werd vervolgens direct terug gebroken. Twee legs later was het Asada die de zege op zijn naam zette via een knappe 96-finish.  

Robert Thornton is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het WK te halen. Tegen Daniel Larsson liep ‘The Thorn’ constant achter de feiten aan en uiteindelijk ging de zege met 3-1 naar de Zweed. Daarmee gaan we Thornton voorlopig ook niet meer terug zien in de top 32 van de wereld. Voor Larsson wacht in de volgende ronde een duel met Kim Huybrechts.

In een snelle, spectaculaire wedstrijd wist Rowby-John Rodriguez af te rekenen met Ricky Evans. Evans gooide in de eerste set een 112-finish, maar de set ging met 3-2 naar Rodriguez. De Oostenrijker schreef ook de derde set op zijn naam, waardoor hij op een 2-1 voorsprong kwam. In de vierde set kwam Evans via een 124-finish op 2-1, maar twee legs later was het Rodriguez die via de dubbel twaalf de overwinnen binnen haalde.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken