/ Nieuws

Simpele zege Gurney

PDC World Championship

19-12-2018 00:19

Daryl Gurney kende een fijne eerste wedstrijd op het WK. Tegen Ross Smith werd het alleen in de eerste set nog spannend. Na een 2-0 voorsprong voor Gurney kwam Smith nog terug naar 2-2, maar Gurney won de set alsnog. De twee sets daarna gaven Smith nog wel wat kansen, maar een dubbel kon hij niet meer gooien. Gurney won beide sets met 3-0 en staat daarmee in de derde ronde.

Dimitri van den Bergh had in de Amerikaan Chuck Puleo een lastige tegenstander. Van den Bergh, die vorige maand nog het jeugd WK won, pakte de eerste set met 3-0 maar echt soepel ging dat niet. In de tweede set won Puleo zijn eerste leg van de wedstrijd, maar Van den Bergh won de set met 3-1. De derde set werd de spannendste: bij een 1-1 stand gooide de Belg een 144-finish, maar via tops kwam Puleo op 2-2. De Amerikaan miste vervolgens twee setdarts, waarna Van den Bergh de wedstrijd met 3-0 in sets binnen haalde.

Ook Steve Lennon gaf in zijn eerste ronde wedstrijd geen set af. Tegen James Bailey gooide de Ier niet zijn sterkste wedstrijd (87 gemiddeld), maar het was genoeg om zijn Australische tegenstander ruim af te schudden. Een finish van 57 bracht hem de zege in de derde set.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 Van den Bergh: 'Mijn gedachten waren gewoon niet bij aan het dartbord staan'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken