/ Nieuws

Wade ontsnapt tegen Asada, Wilson en Whitlock uit het toernooi

PDC World Championship

20-12-2018 00:18

The Machine is ontsnapt aan een nederlaag tegen de Japanner Seigo Asada. Pas in de verlenging kon Wade het verschil maken. Met 4-2 in de vijfde set pakte de Engelsman de overwinning. In de andere partijen verloren beide geplaatste spelers hun wedstrijd. Wilson met 3-1 van O’Connor en Simon Whitlock met een ruime 3-0 tegen Ryan Joyce.

James Wilson- William O’Connor
In de eerste wedstrijd van de avondsessie versloeg de Ier William O’Connor de Engelsman James Wilson in een zinderend dartsgevecht. Wilson kwam waanzinnig goed uit de startblokken en pakte de set met 3-1. O’Connor stribbelde nog wel tegen en gooide een 147 finish, maar Wilson was in de eerste set duidelijk de baas in Ally Pally en gooide een 160 finish om met een voorsprong de eerste pauze in te gaan. Na de eerste pauze was het The Magpie die het heft in handen nam. Set twee en drie werden door de Ier gewonnen met 3-1. In de vierde set kreeg O’Connor één matchdart, maar hij miste deze. Wilson profiteerde en pakte de vierde set met 3-2. In de vijfde leg was het de Ier die de langste adem had. Met 3-1 pakte hij de overwinning en een plek in de derde ronde.

Simon Whitlock- Ryan Joyce
Simon Whitlock heeft kansloos verloren van de onbekende Engelsman Ryan Joyce. Het werd een 3-0 overwinning voor Relentless. In de eerste set nam The Wizard nog wel een 2-1 voorsprong, maar twee goede legs van Joyce brachten hem toch de eerste set. In de tweede set ging naar de Engelsman met 3-1. Dezelfde cijfers in de derde set brachten de Joyce in de derde ronde. Een tegenvaller voor Whitlock, die vooral erg veel problemen had met het gooien van zijn dubbels.

James Wade- Seigo Asada
De Japanner leek de scalp van de Engelsman te kunnen pakken, maar verloor toch met 3-2. De eerste set was een prooi voor de Japanner. In de tweede set was het Wade die met 3-2 de set naar zich toe kon trekken. De Ninja bleef knokken en pakte de derde set met 3-2. In de vierde set leek het toch de kant op te gaan van Wade. Met een aantal knappe checks pakte hij de vierde set met 3-1. In de vijfde set was het uiteindelijk toch de ervaring van Wade die aan het langste eind trok. Met 4-2 pakte hij de set en de wedstrijd. In de wedstrijd toch ook nog een paar opmerkelijke emotionele uitbarstingen van James Wade. Met name na de tweede set was hij behoorlijk intimiderend naar de Japanner toe. The Ninja reageerde overigens vrij stoïcijns op de uitspattingen van James Wade. Vermoedelijk zal de PDC nog wel een onderzoek instellen en ongetwijfeld zal er een boete voor The Machine uitkomen.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken