/ Nieuws

Verdiende zege voor Wattimena

PDC World Championship

20-12-2018 14:33

Jermaine Wattimena heeft zich met een verdiende 3-0 zege bij de laatste 32 op het WK gevoegd. The Machine Gun had in de eerste legs nog moeite om de dubbel te vinden, maar was simpelweg te goed voor Michael Barnard.

Wattimena had het zich in de eerste set van de wedstrijd een stuk gemakkelijker kunnen maken. 'The Machine Gun' kwam met name door zijn goede scores in iedere leg als eerste op een finish, maar in de tweede en derde leg liet hij na om die te pakken. Daardoor moest er een vijfde leg aan te pas komen, waar Wattimena de eerste set na drie legs al binnen had moeten hebben. Gelukkig voor onze landgenoot kreeg hij het deksel niet op de neus. Hij vond net op tijd een belangrijke dubbel vijf, waardoor hij de set die hij allang had verdiend alsnog pakte.

Toch leek hetzelfde scenario zich ook na de eerste onderbreking te voltrekken. Wattimena miste een handvol pijlen op een dubbel en Barnard poetste 120 van het bord, maar daarna had The Machine Gun zijn lesje wel geleerd. De drie daaropvolgende legs gingen zonder al te veel moeite naar onze landgenoot en de 2-0 voorsprong in sets was daarmee een feit. Het verzet van Barnard, die gedurende de hele wedstrijd een gemiddelde van rond de 80 liet noteren, was gebroken. In set drie had Wattimena niets meer te duchten van zijn Engelse opponent en verzekerde hij zich met behulp van een fenomenale 130-finish van een clash met Gary Anderson in de derde ronde.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken