/ Nieuws

King slaat comeback Dekker alsnog af

PDC World Championship

20-12-2018 22:40

Jan Dekker heeft ondanks een knappe comeback het onderspit moeten delven in de tweede ronde van het WK. De darter uit Bolsward stond 2-0 achter tegen Mervyn King, kwam terug tot 2-2 maar was in de beslissende set niet opgewassen tegen de ervaren Engelsman.

De eerste vier legs van de openingsset werden gewonnen door de speler die de leg niet begonnen was. King startte de wedstrijd met een 140-finish in de leg van Dekker, maar die deed zijn Engelse opponent in de vierde leg juist weer pijn door 127 uit te gooien. Uiteindelijk ging ook leg vijf naar de darter die hem niet was begonnen. Dat was slecht nieuws voor Jan Dekker, die gehoopt had zijn leg te kunnen houden voor setwinst maar lijdzaam moest toezien hoe King met een 1-0 voorsprong de pauze in ging. Na de onderbreking was The King de eerste speler die er deze wedstrijd in slaagde om zijn eigen leg te houden. Dekker had dat een leg later ook moeten doen, maar hij miste negen pijlen om weer op gelijke hoogte te komen. De verbaasde Engelsman pakte het cadeautje gretig uit en stond dan ook binnen een mum van tijd op een 2-0 voorsprong in sets.

Dekker had op dat moment naast een hoger gemiddelde ook een klein wonder nodig om nog iets van de wedstrijd te maken. Gelukkig voor onze landgenoot diende dat mirakeltje zich in de vijfde leg van de derde set aan. King kreeg 98 niet uitgegooid voor de wedstrijd, waarna Dekker een tweedarts 100-finish gooide om zijn wedstrijd te redden en in ieder geval een vierde set af te dwingen. Daarin bleef de Engelsman wel sterk gooien. De nummer achttien van de Order of Merit, die graag weer terug in de top-zestien wil komen, had duidelijk geen trek in een vijfde en beslissende set. Toch bleef Dekker aan de bagagedrager van King hangen en werd hij in de vierde leg gespaard toen King vier matchdarts miste. In de vijfde en beslissende leg overleefde hij weer twee wedstrijdpijlen van de Engelsman, waarna hij het klusje zelf wel klaarde en wonder boven wonder een beslissende set mocht gaan spelen.

Op dubbel zeven haalde Dekker een nerveuze eerste leg binnen, waardoor de darter uit Bolsward voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. De twee daaropvolgende legs werden over en weer gehouden, waardoor Double Dekker op een 2-1 voorsprong in de laatste set kwam. Daarmee was het nu de beurt aan de Nederlander om op matchpoint te komen, maar hij kreeg geen kans van King om voor de wedstrijd te gooien. Een verlenging van set vijf was onvermijdelijk en The King deed meteen zaken. Hij brak Dekker in leg vijf en kreeg daarmee weer een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Toch leek de Engelsman onze landgenoot weer een uitweg te bieden, maar uiteindelijk was drie keer toch scheepsrecht voor King. Matchdart negen op tops ging erin, waardoor hij de comeback van Dekker net op tijd in de kiem smoorde en met de hakken over de sloot de derde ronde bereikte.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 Dekker baalt: 'Ik scheur zo uit m'n broek'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken