/ Nieuws

Searle elimineert schutterende Suljovic

PDC World Championship

21-12-2018 00:36

Ryan Searle heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede ronde van het WK. De Engelsman rekende met 3-1 af met Mensur Suljovic, die na de eerste set de draad volledig kwijt was. Cristo Reyes zorgde voor spektakel door een 2-0 achterstand tegen Rowby-John Rodriguez om te draaien in een 3-2 zege en Adrian Lewis liet een eenvoudige 3-0 overwinning op Ted Evetts noteren.

Mensur Suljovic begon als een raket aan zijn WK, want in de eerste twee legs van zijn wedstrijd tegen Ryan Searle gooide hij liefst vier keer honderdtachtig. Het mocht dus geen verrassing heten dat de Oostenrijker de eerste set won, ondanks dat Searle toch nog een aantal kansen kreeg om er 2-2 in legs van te maken. Suljovic kon zijn sterke spel uit set één alleen totaal niet meenemen. Searle brak The Gentle in set twee en bouwde die voorsprong uit tot setwinst, waarna hij waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing merkte dat Suljovic zijn niveau helemaal kwijt was. In set drie, die hij zelf mocht beginnen, plaatste Searle een break en werd de wanhoop bij de Oostenrijker groter en groter. Die miste alsmaar dubbels en kon het scorend ook niet meer opbrengen. Mede daardoor kon de Engelsman de eerste twee legs van de vierde set ook pakken en bevond hij zich plotseling op één leg van de zege. Dat bracht Searle niet van de wijs, want met een prima 118-finish velde hij het vonnis over Suljovic.

Na twee sets keek Cristo Reyes tegen een 2-0 achterstand aan, veroorzaakt door het goede spel van Rowby-John Rodriguez. Reyes, die als 31e geplaatst is voor dit WK, had snel verbetering nodig om de wedstrijd te redden en die kwam er ook. Hij haalde de derde set zonder legverlies binnen en knokte zich daarmee terug in de wedstrijd, waarna een spannende vierde set aanbrak. Die set stond bol van de breaks en werd uiteindelijk uit het vuur gesleept door de Spanjaard, waardoor het alsnog 2-2 in sets werd. Reyes startte de vijfde en beslissende set met een 108-finish na missers op de dubbel van Rodriguez. Een leg later timmerde de Spanjaard nog een fraaie finish van het bord en daarmee was de Oostenrijker geknakt. Reyes werd geen strobreed meer in de weg gelegd en won uiteindelijk toch nog met 3-2.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis pakte op het best denkbare moment de eerste set tegen Ted Evetts. De 21-jarige Engelsman, die zich via de Development Tour kwalificeerde voor dit WK, gaf op 2-2 zijn eigen leg weg aan Lewis en moest daardoor ook vrezen voor set twee, die Jackpot mocht beginnen. Toch zorgde Evetts ervoor dat er ook in het tweede bedrijf een vijfde leg aan te pas moest komen, maar de voormalig wereldkampioen toonde zich geslepen genoeg om juist in die leg goed te gooien en op 2-0 te komen. De ervaring van Lewis maakte het verschil op het podium, want ook in set drie zorgde Jackpot ervoor dat hij op het juiste moment toesloeg. De 32-jarige darter uit Stoke-on-Trent kwam niet meer in de problemen en haalde een eenvoudige 3-0 zege binnen.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken