/ Nieuws

Van de Pas in extremis voorbij Long

PDC World Championship

21-12-2018 13:46

In zijn eerste partij van het WK leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Benito Van de Pas. Hij maakte het zich echter nog heel lastig in het tweede bedrijf van de partij, maar sleepte uiteindelijk een overwinning uit het vuur.

Benito van de Pas begon zijn wedstrijd tegen Jim Long nog enigszins nerveus. Enkele hoge scores werden afgewisseld met beurten waar de triples niet gevonden werden. Desondanks werd de eerste set in het voordeel van de Nederlander beslist. Dubbel 16 was in de eerste twee legs Van de Pas’ grote vriend. Hij plaatste in het begin van de partij een break via deze dubbel en kwam twee legs later wederom tot een voorsprong via een 32-finish. Via tops behield Van de Pas vervolgens zijn eigen leg om de eerste set van de partij te pakken.

In de tweede set speelden beide spelers aanzienlijk beter. Het was Jim Long die een eerste tik aan “Big Ben” uitdeelde met een 121-finish, maar de Tilburger gaf hier passend antwoord op toen hij een leg later een 144-finish liet bijtekenen. Even leek het erop dat Long in legs gelijk zou komen, maar dit was niet besteed aan de Canadees.

Vervolgens leek Van de Pas het kwijt te zijn. Met een gemiddelde van rond de 80 zag hij de derde set met 0-3 naar Long gaan. Na drie gemiste matchdarts van Van de Pas moest zelfs een beslissende vijfde set uitkomst bieden. Ook hier hielden beide spelers het lang spannend. Long kwam nog op voorsprong waarna hij ook één pijl kreeg om de wedstrijd te beslissen. Bij een stand van 3-2 in sets voor de Nederlander rondde “Big Ben” de wedstrijd op zeer fraaie wijze af. Via een 150-finish mocht Van de Pas opgelucht van het podium afstappen.

In de derde ronde zal Van de Pas het opnemen op tegen Toni Alcinas, die voor een verrassing zorgde door Peter Wright uit te schakelen in zijn eerste partij. Op 27 december zal de Nederlander de avondsessie aftrappen tegen de Spanjaard

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

1 Samenvatting
2 Van de Pas: 'Ik heb net even een traantje gelaten'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken