/ Nieuws

Anderson wint prachtpartij van Malicdem

PDC World Championship

21-12-2018 18:22

In de laatste partij van de middagsessie werkten Kyle Anderson en Noel Malicdem een sublieme partij tegen elkaar af. Ondanks twee finishes van boven de 100 van Malicdem ging de eerste set naar Anderson. Malicdem bleef ook in de tweede set knokken voor wat hij waard was. Omdat hij zowel scorend als finishend goed bleef presteren, pakte hij verdiend de tweede set. Na de gelijke stand leken de zenuwen bij beide mannen toe te nemen waardoor het niveau iets daalde. Het was de scherpte die voor een nieuwe voorsprong zorgde voor “The Original”. In de vierde set was het scherpe randje bij Malicdem eraf. Anderson bleef scorend stabiel en liet ook op zijn dubbels geen steken vallen. Hiermee pakte hij de beslissende set met 3-0 in legs.

Ook John Henderson heeft zijn tweede ronde partij weten te winnen. In een vermakelijke wedstrijd waarin hij het opnam tegen Gabriel Clemens begon Henderson sterk. Met een gemiddelde van ruim boven de 100 leek een eerste voorsprong aanstaande voor de Schot. Clemens gooide echter bijna roet in het eten omdat hij twee fantastische finishes produceerde (125 & 141). De vijfde leg moest Clemens dan weer aan zijn tegenstander laten wat hem dwong tot het wegpoetsen van een achterstand. Dit luidde de Duitser vervolgens in door Henderson snel op een 2-0 achterstand in legs te zetten. Om de set voor zich op te eisen moest Clemens hard werken, maar uiteindelijk kwam “The German Giant” via dubbel 6 op gelijke hoogte met “The Highlander”. Ook in set drie moest de Engelsman in de achtervolging. Na wederom een achterstand van twee legs lukte het Henderson weer niet om zijn comeback te verzilveren.

Met zijn rug tegen de muur liet Henderson zich van zijn beste kant zien. Bij een stand van 2-2 in legs trok “The Highlander” de stand via 141 weer tot 2-2 in sets. In het laatste stadium van de wedstrijd liet Henderson wederom zijn beste spel zien. Zijn winstpartij bekroonde de Schot met zijn tweede Shanghai-20 finish van de wedstrijd. Uitslag: 3-2

Zo lang als de wedstrijd tussen Henderson en Clemens duurde, zo snel was de eerste set tussen Steve West en Richard North voorbij. Omdat North het naliet om zijn dubbels te gooien, was de eerste set een makkelijke prooi voor West (3-0). Vervolgens wist North ook op het scorebord komen. Toch was “Northy” ook in de tweede set niet bij machte om iets terug te doen. In de derde set was het dan wel raak voor North. Het missen van de nodige dubbels bleef voor de Engelsman onbestraft waardoor hij terug kon komen in de wedstrijd. In het laatste kwart van de wedstrijd leek North er nog een vijfde set uit te slepen. Na een 2-0 voorsprong in legs kreeg hij meerdere pijlen om op gelijke hoogte te komen in sets. “Simply Steve West” liet dit echter niet gebeuren en pakte drie legs op rij voor de wedstrijd.

Uitslagen middagsessie

Benito van de Pas 3-2 Jim Long (R2)
John Henderson 3-2 Gabriel Clemens (R2)
Steve West 3-1 Richard North (R2)
Kyle Anderson 3-1 Noel Malicdem (R2)

 

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

1 Anderson: 'Hij had een overvloed aan kansen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken