/ Nieuws

Keegan Brown stuurt Jelle Klaasen naar huis

PDC World Championship

21-12-2018 22:27

Jelle Klaasen kende een moeizame start van het WK 2019. In Ally Pally kwam “The Cobra” als snel op een 2-0 voorsprong in legs, maar zag Keegan Brown alweer net zo vlot  langszij komen. Brown miste vervolgens drie pijlen voor de set waarvan Klaasen dankbaar gebruik maakte. In de daaropvolgende legs en sets oogde Klaasen onrustig op het podium. Hij haastte zich telkens als Brown zijn pijlen uit het bord haalde. “The Needle” speelde hier slim op in door zijn tempo iets te verlagen, en zag de frustratie bij de Nederlander toenemen. Klaasen wist zich hier in de tweede set geen raad mee en zag Brown drie legs op rij winnen.

Veel afzwaaiers in de vijf en de een brachten Klaasen nog verder in de problemen. De Nederlander mocht nog een leg pakken maar meer stond Brown niet toe. Vervolgens wist Klaasen ook zijn laatste strohalm niet te grijpen. Steeds wanneer Brown een minder score neerzette, kon Klaasen niet profiteren. Zodoende moest “The Cobra” ook de laatste set afstaan aan de Engelsman.

Na de uitschakeling van Klaasen zitten er nog vier Nederlanders in het toernooi. Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena verzekerde zich al eerder deze week van een plek in de volgende ronde, en Benito van de Pas rekende in de middagsessie moeizaam af met Jim Long.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

 

Door: Colin Noteboren

1 Samenvatting
2 Klaasen: 'Ik kwam er gewoon niet meer in'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken