/ Nieuws

Grote namen verspelen voorsprong en moeten hun koffers pakken

PDC World Championship

22-12-2018 00:36

White en Price begonnen sterk en stabiel aan hun partij in de avondsessie. Beide spelers kregen meerdere kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar hielden de deur op een kier voor hun tegenstanders. Hier werd ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Ian White kende een droomstart in zijn tweede ronde partij. Hij leek op weg naar een 3-0 winst in de eerste set maar gaf een kleine kans aan zijn tegenstander Petersen. Deze pakte de Zuid-Afrikaan met beide handen aan, maar het zorgde niet voor een ommekeer van het speelbeeld in het begin van de wedstrijd. Ook in het vervolg van de wedstrijd maakte “Diamond White” indruk. “The African Warrior” leek nog in de tweede set een leg te mogen meepikken, maar een 116-finish van White stond die poging in de weg. Vanaf de derde set begon ook Petersen beter te spelen. Meerdere 180-scores zorgde er zelfs voor dat hij de set met 3-1 binnen hengelde. De opleving van Petersen kreeg zelfs nog een aangenaam vervolg. Ian White begon de nodige dubbels te missen en “The African Warrior” zag zijn kansen schoon om in te stappen. In de beslissende set vonden beide spelers de dubbels opeens moeizaam. Het was de man uit Zuid-Afrika die op het juist moment zijn focus terugvond. Via dubbel 10 besliste hij in de achtste leg de wedstrijd in zijn voordeel. Uitslag: 3-2

Gerwyn Price was de volgende speler die de overwinning aan zijn neus voorbij liet gaan. De Welshman kwam 2-0 voor in sets, maar dat ging niet van harte. Telkens moest Price zich terug knokken van een achterstand in legs. Dit gebeurde ook de eerste twee sets die beide in vijf legs beslist werden. Na nogmaals vijf legs gespeeld te hebben was Aspinall nu diegene die als winnaar uit de derde set kwam. Aspinall kleurde vervolgens het complete doemscenario voor “The Iceman” in. Via een 140-finish trok “The Asp” de vierde set naar zich toe, en stond in set vijf geen leg meer af.

De laatste partij van de derde ronde was van een uitzonderlijk niveau. Dimitri van de Bergh produceerde in de eerste set drie dertiendarters om de set voor zich op te eisen. In de tweede set haalde de spelers zelfs een gemiddelde van boven de 110. Jonny Clayton kwam in deze verhitte strijd weer tot een gelijke stand. “The Dream Maker” behield zijn uitstekende vorm het langste wat hem uiteindelijk de winst in de wedstrijd bezorgde. Set drie en vier werden namelijk met 3-1 en 3-2 door de Belg binnengesleept. Clayton is door zijn verlies de derde speler uit de top zestien die tijdens deze avondsessie zijn koffers moet pakken.

Uitslagen avondsessie

Ian White 2-3 Devon Petersen (R2)
Jelle Klaasen 1-3 Keegan Brown (R2)
Gerwyn Price 2-3 Nathan Aspinall (R2)
Jonny Clayton 1-3 Dimitri van den Bergh (R2)

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

1 Van den Bergh: 'Even rustig op mijn kont zitten'
2 Aspinall: 'Ik denk dat ik het heb verdiend'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken