/ Nieuws

Joyce, Chisnall en Lewis naar vierde ronde

PDC World Championship

22-12-2018 17:53

De eerste wedstrijd van de middagsessie ging tussen Alan Norris en Ryan Joyce. Norris begon sterk aan de wedstrijd en leek eenvoudig af te gaan op een plaats in de vierde ronde. Binnen no-time won 'Chuck' de eerste set met 3-0 en ook de tweede set kwam op zijn naam.

In de derde set kwam Joyce, mede door een terugval van Norris, terug in de wedstrijd. Dit leverde hem setwinst op. In het vierde bedrijf trok 'Relentless' deze lijn door en kwam hij volledig op gelijke hoogte. In de vijfde set gingen alle legs met de darts mee. Hierdoor kwam Joyce voor de eerste keer in de wedstrijd in sets op voorsprong: 3-2. Norris gaf zich niet gewonnen en dwong een beslissende leg af. Hierin was Joyce uiteindelijk de sterkste, waardoor de debutant in de vierde ronde staat.

Chisnall probleemloos voorbij Huybrechts
Dave Chisnall heeft indruk gemaakt in zijn derde ronde partij tegen Kim Huybrechts uit België. 'Chizzy', in de vorige ronde nog bijna uitgeschakeld door Josh Payne, gunde zijn tegenstander slechts vier legs.

In de eerste set gingen alle legs met de darts mee, waardoor Chisnall via een 40-finish de eerste set binnenhaalde. In de openingsleg van de tweede set plaatste Chisnall de eerste break, die hij vervolgens verzilverde. Huybrechts vocht zich terug tot 2-2 en kreeg zelfs de kans om de tweede set te winnen. De Belg miste echter twee pijlen op tops en zag Chisnall op 2-0 in sets komen.

Na de gemiste kans in de tweede set kon Huybrechts zich niet meer herpakken. Chisnall bleef daarentegen wel goed scoren en was ook secuur op de dubbels. In de vierde set, die hij met 3-1 won, gooide hij onder andere nog een mooie 138-finish.

Lewis wint in thriller van Gurney
De laatste wedstrijd van de middag ging tussen de als vijfde geplaatste Daryl Gurney en Jamie Lewis, vorig jaar halve finalist op het WK. In de openingsset gingen de eerste vier legs met de darts mee, waarna Lewis via een break de set won.

Het winnen van de eerste set gaf Lewis vertrouwen. In het tweede bedrijf was 'Fireball' veel te sterk voor Gurney en won de set met 3-0. Na de onderbreking kon de ongeïnteresseerde Gurney iets terug doen door de derde set te winnen. Hier waren wel eerst vier gemiste setdarts van Lewis voor nodig.

De 27-jarige Lewis herstelde zich meteen door Gurney te breaken in de vierde set en deze break gaf hij niet meer af. Hierdoor kwam de Welshman één set van de overwinning. Toch gaf Gurney zich nog niet gewonnen. Mede dankzij een knappe 160-finish kwam de Noord-Ier terug tot 3-2. In de zesde set kreeg Lewis meerdere kansen op om één leg van de zege te komen, maar deze waren niet aan de nummer 28 van de plaatsingslijst besteed. Gurney profiteerde en dwong een zevende set af.

In de zevende set leek Gurney gemakkelijk richting een 3-0 zege af te streven. Een gemiste matchdarts op dubbel 16, gaf Lewis toch nog de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd. Lewis kwam terug tot 2-2, wist Gurney te breaken en de wedstrijd alsnog in het slot te gooien.

Uitslagen middagsessie
Ryan Joyce - Alan Norris 4-3
Dave Chisnall - Kim Huybrechts 4-0
Daryl Gurney - Jamie Lewis 3-4

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken