/ Nieuws

Wattimena verliest prachtig gevecht van Anderson

PDC World Championship

22-12-2018 22:47

Voor Jermaine Wattimena zit het WK 2019 erop. De 30-jarige Nederlander moest het opnemen tegen Gary Anderson, één van de favorieten voor de titel. In een thriller was het Anderson die er uiteindelijk met de zege vandoor ging. (video's  onderaan

Wattimena begon uitstekend aan de wedstrijd en wist in de openingsleg een 142-finish te gooien. Ook de resterende legs gingen met de darts mee, waardoor 'Shotgun' op een 1-0 voorsprong in sets kwam. In het tweede bedrijf gingen de eerste drie legs ook met de darts mee. In de vierde leg slaagde Anderson erin om Wattimena via een 110-checkout te breaken en de set met 3-1 te winnen. Anderson kwam goed uit de onderbreking en wist Wattimena opnieuw te breaken. In de derde leg kwam Wattimena terug tot 2-1 via een 117-finish, maar de Nederlander kon niet voorkomen dat Anderson op een 2-1 voorsprong in sets kwam.

In de vierde sets gingen de eerste vier legs met de darts mee. In de vijfde leg kreeg Wattimena de kans om via bullseye de set te winnen, maar deze kans was niet aan hem besteed. Via zijn geliefde tops kwam Anderson op 3-1 in sets. In de vijfde set slaagde Wattimena er wel in om Anderson te breaken, waardoor hij de achterstand verkleind naar 3-2.

Anderson leek in de zesde set de wedstrijd al snel in het slot te gooien. De Schot behield zijn eigen leg en pakte de leg van Wattimena af. In de derde leg kreeg Anderson vijf matchdarts, maar het was Wattimena die er met de leg vandoor ging. De Nederlander maakte 2-2 en brak Anderson om er een beslissende set uit te slepen.

In de zevende set was het Wattimena die het initiatief nam door zijn eigen leg te houden en Anderson te breaken. Hierdoor was 'Shotgun' nog één leg verwijderd van de grootste overwinning uit zijn carrière. Hij kreeg bij een 170-finish zijn eerste matchdart, maar de bullseye werd gemist. Anderson kwam terug tot 2-2, waarna de daaropvolgende twee legs met de darts meegingen. In de zevende leg miste Wattimena opnieuw een 170-finish en opnieuw was het Anderson die profiteerde en op 4-3 kwam. In zijn eigen leg klaarde 'The Flying Scotsman' de klus, waardoor hij nog altijd kans maakt op zijn derde wereldtitel.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

 

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW
3 VOLLEDIGE WEDSTRIJD

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken