/ Nieuws

Van Gerwen zonder problemen naar laatste zestien

PDC World Championship

22-12-2018 23:48

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de laatste zestien op het WK Darts. De nummer één van de wereld speelde een goede wedstrijd en won met 4-1 van Max Hopp, de nummer 32 van de Order of Merit.

Van Gerwen vloog uit de startblokken met drie maximale scores en een gemiddelde van 112.7 in de eerste set. De Nederlander gaf Hopp geen enkele kans en won de openingsset met 3-0. In het tweede bedrijf gingen de eerste twee legs met de darts mee, waarna Van Gerwen een break wist te plaatsen. De Nederlander verzilverde deze break en won de tweede set met 3-1. Ook in de derde set was Van Gerwen verreweg de betere. De eerste leg won hij via een 122-checkout, waarna Hopp opnieuw gebroken werd. De set werd vervolgens binnengehaald dankzij een 170-finish.

In de vierde set kon Hopp eindelijk iets terug doen. Hij behield zijn eerste leg en slaagde er vervolgens in om Van Gerwen voor de eerste keer te breaken. Via een prachtige 148-finish haalde 'Maximizer' de set binnen. Het vijfde bedrijf leek ook de kant van Hopp op te vallen. De Duitser kwam op een 2-0 voorsprong en miste een 148-finish om de set te winnen. Van Gerwen kwam langszij en liet zijn tegenstander in de laatste leg kansloos.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers 

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW
3 VOLLEDIGE WEDSTRIJD

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken