/ Nieuws

Doek valt voor Van der Voort op WK

PDC World Championship

23-12-2018 15:03

Het doek is gevallen voor Vincent van der Voort. De Nederlander moest in de beslissende set zijn meerdere erkennen in Chris Dobey. (video's onderaan)

Van der Voort zette direct de toon door in dertien darts uit te zijn, maar zijn jonge Engelse opponent was hiervan niet onder de indruk. ‘Hollywood’ brak direct terug en hengelde o.a. via een elfdarter de eerste set binnen. De storm die Dobey heette, was zeker niet gaan liggen in de tweede set. De Nederlander moest alle zeilen bijzetten om de Engelsman scorend bij te houden. Dobey kwam op 2-1 in legs en leek met een 2-0 voorsprong van het podium te gaan voor de tweede pauze. Van der Voort, met zijn tegenstander op 60, legde aan voor 74. Ondanks dat zijn eerste pijl in de negen eindigde, wist hij dit te herstellen en via dubbel tien terug te breaken om een leg later mede dankzij een maximale score de set over de streep te trekken.

De scorende druk van Dobey bleef aanhouden. In de derde set die met speels gemak naar de Engelsman ging, was het verschil twintig punten per beurt tussen beide heren. De vierde set leek een makkelijke prooi voor ‘The Dutch Destroyer’ nadat hij zijn tegenstander via een keurige 87-finish op bull’s eye had gebroken. Echter herstelde Dobey zich en wist hij via goede scores terug te komen tot 2-2. Op het moment dat het er echt omging, begon Van der Voort grandioos aan de leg. Hij toverde eerst 177 op het bord om uiteindelijk via een dertiendarter 2-2 gelijk te maken in sets.

Scorend kwam Van der Voort steeds beter in zijn element. In de vijfde set was hij heer en meester. Eerst finishte de Nederlander 88 om een leg later een gigantische klap uit te delen. Dobey stond op 32 te wachten om terug te breaken, maar Van der Voort gooide pardoes 104 uit en pakte een leg later de set tegen de darts in. Van der Voort stond dus op pole position voor de winst want de Nederlander mocht aan de zesde set beginnen. Echter betaalde Dobey hem in gelijke munt terug en won de Engelsman de set met  3-0.

Een beslissende set moest het pleit beslechten. Van der Voort kreeg direct kansen om Dobey te breaken, maar één pijl op de bull’s eye en twee darts op dubbel acht werden gemist. Dobey kwam langszij en kwam uiteindelijk 2-1 voor. Van der Voort moest de vierde leg winnen om een verlenging af te dwingen, maar kwam scorend slecht uit de verf. Na vier beurten had de Nederlander slechts twee trippels gevonden. Dobey kwam daardoor als eerst op een finish en mocht aanleggen voor 74. Met zijn eerste pijl vond hij trippel veertien om zijn tweede wedstrijddart op dubbel zestien te benutten.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Marnix Rutgers

1 Interview Vicent van der Voort
2 Vincent van der Voort - Chris Dobey (hele wedstrijd)

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken