/ Nieuws

Doek valt voor Van der Voort op WK

PDC World Championship

23-12-2018 15:03

Het doek is gevallen voor Vincent van der Voort. De Nederlander moest in de beslissende set zijn meerdere erkennen in Chris Dobey. (video's onderaan)

Van der Voort zette direct de toon door in dertien darts uit te zijn, maar zijn jonge Engelse opponent was hiervan niet onder de indruk. ‘Hollywood’ brak direct terug en hengelde o.a. via een elfdarter de eerste set binnen. De storm die Dobey heette, was zeker niet gaan liggen in de tweede set. De Nederlander moest alle zeilen bijzetten om de Engelsman scorend bij te houden. Dobey kwam op 2-1 in legs en leek met een 2-0 voorsprong van het podium te gaan voor de tweede pauze. Van der Voort, met zijn tegenstander op 60, legde aan voor 74. Ondanks dat zijn eerste pijl in de negen eindigde, wist hij dit te herstellen en via dubbel tien terug te breaken om een leg later mede dankzij een maximale score de set over de streep te trekken.

De scorende druk van Dobey bleef aanhouden. In de derde set die met speels gemak naar de Engelsman ging, was het verschil twintig punten per beurt tussen beide heren. De vierde set leek een makkelijke prooi voor ‘The Dutch Destroyer’ nadat hij zijn tegenstander via een keurige 87-finish op bull’s eye had gebroken. Echter herstelde Dobey zich en wist hij via goede scores terug te komen tot 2-2. Op het moment dat het er echt omging, begon Van der Voort grandioos aan de leg. Hij toverde eerst 177 op het bord om uiteindelijk via een dertiendarter 2-2 gelijk te maken in sets.

Scorend kwam Van der Voort steeds beter in zijn element. In de vijfde set was hij heer en meester. Eerst finishte de Nederlander 88 om een leg later een gigantische klap uit te delen. Dobey stond op 32 te wachten om terug te breaken, maar Van der Voort gooide pardoes 104 uit en pakte een leg later de set tegen de darts in. Van der Voort stond dus op pole position voor de winst want de Nederlander mocht aan de zesde set beginnen. Echter betaalde Dobey hem in gelijke munt terug en won de Engelsman de set met  3-0.

Een beslissende set moest het pleit beslechten. Van der Voort kreeg direct kansen om Dobey te breaken, maar één pijl op de bull’s eye en twee darts op dubbel acht werden gemist. Dobey kwam langszij en kwam uiteindelijk 2-1 voor. Van der Voort moest de vierde leg winnen om een verlenging af te dwingen, maar kwam scorend slecht uit de verf. Na vier beurten had de Nederlander slechts twee trippels gevonden. Dobey kwam daardoor als eerst op een finish en mocht aanleggen voor 74. Met zijn eerste pijl vond hij trippel veertien om zijn tweede wedstrijddart op dubbel zestien te benutten.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Marnix Rutgers

1 Interview Vicent van der Voort
2 Vincent van der Voort - Chris Dobey (hele wedstrijd)

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken