/ Nieuws

Dolan eindelijk naar laatste zestien

PDC World Championship

23-12-2018 17:55

Brendan Dolan heeft voor het eerst in zijn carrière de laatste zestien op het WK gehaald. Tegen Mervyn King gooide hij een prima wedstrijd en won hij met 4-2.

Nadat beide mannen hun eerste eigen leg wisten te winnen, gooide Dolan een 116-finish om zijn tegenstander te breaken. De set ging dan ook met 3-1 naar de Noord-Ier. De tweede set werd door King begonnen met een 104-finish, maar Dolan sloeg direct terug met een 126-finish. King kwam daarna nog wel op een 2-1 voorsprong, maar zag Dolan via de dubbel vier alsnog zijn eigen set pakken (2-0).

King leek in het begin van de wedstrijd ergens last van de hebben (rugproblemen/migraine), maar vocht zich wel knap terug tot 2-2 in sets. Het initiatief in de wedstrijd leek bij de Engelsman te liggen, maar bij een stand van 2-2 in de vijfde set gooide Dolan scores van 140, 140 en 180. Vervolgens gooide hij ook de 41-finish uit, waardoor ‘The Historymaker’ op 3-2 in sets kwam.

Finishes van 107 en 105 (zijn vijfde 100+ finish van de wedstrijd) brachten Dolan op één leg van de overwinning. King kwam nog wel terug tot 2-2, maar een sterke 13-darter bracht Dolan de zege en daarmee zijn eerste plek bij de laatste zestien op het WK ooit.

James Wade overleeft

Ook James Wade zien we na de kerst terug in het Alexandra Palace. Tegen Keegan Brown kwam de nummer negen van de wereld op een 3-1 achterstand in sets, maar hij vocht zich knap terug naar een 4-3 overwinning.

De eerste twee sets van de wedstrijd waren spannend: beide keren kwam Brown op 2-0, waarna Wade zich terug vocht nar 2-2. Maar het was Brown die beide sets met 3-2 wist te winnen. Mede door een 122-finish ging de derde set naar Wade, maar Brown won de vierde set met 3-0 en kwam op één set van de overwinning (3-1).

Wade wankelde, maar ‘The Machine’ pakte de vijfde set met 3-0. Een set later pakte Brown de 2-1 voorsprong en stond hij op 170 voor de wedstrijd. Echter was het Wade die een 111-finish gooide en een leg later via een 72-finish (met Brown op 70) de wedstrijd weer helemaal gelijk trok (3-3). Nadat Wade in de beslissende set een 2-1 voorsprong had gepakt, zorgde een 101-finish ervoor dat de tweevoudig televisietoernooiwinnaar van 2018 alsnog een plek in de achtste finales wist te veroveren: 4-3.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken