/ Nieuws

Aspinall gooit ook Kyle Anderson naar huis

PDC World Championship

23-12-2018 23:15

Nathan Aspinall heeft opnieuw een prima zege geboekt op het WK. Na Gerwyn Price wist de jonge Engelsman ook Kyle Anderson uit het toernooi te gooien: 4-1. (video onderaan)

Anderson pakte in de eerste set een 2-0 voorsprong, maar zag Aspinall met een 120-finish de set alsnog met 3-2 winnen. Een 148-finish in de eerste leg van de tweede set bracht ‘The Asp’ vervolgens op weg richting de winst van de tweede set (2-0).

In de derde set kwam Anderson beter in zijn spel: hij won de set met 3-1 en leek op weg om de wedstrijd naar 2-2 te tillen. Maar zes gemiste dubbels in de derde leg zorgden voor de break voorsprong voor Aspinall en uiteindelijk de winst van de set (3-1). Een set later pakte ‘The Original’ een 2-0 voorsprong, maar finishes van 120 en 87 brachten Aspinall terug tot 2-2. In de beslissende vijfde leg miste Anderson twee pijlen op tops, waarna Aspinall via de dubbel acht de 4-1 zege wist binnen te slepen.

Adrian Lewis en Rob Cross kenden weinig problemen met hun tegenstanders in de tweede ronde. Lewis moest het opnemen tegen de bedwinger van Raymond van Barneveld, Darius Labanauskas maar zag de Litouwer maar drie legs in de hele wedstrijd pakken (4-0). Ook Cross verloor geen set. Cristo Reyes kwam moeizaam op gang en moest onder andere een 147-finish van de wereldkampioen slikken (4-0).

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken