/ Nieuws

Middagsessie 27 december: Petersen, Humphries en Smith naar de vierde ronde

PDC World Championship

27-12-2018 17:25

Devon Petersen v Steve West (R3)

De eerste wedstrijd na het kerstreces kreeg een verrassende winnaar. De Zuid-Afrikaan Petersen versloeg de Engelsman Steve West met 4-2.  De eerste set ging zonder enige problemen naar West. Met twee breaks en het houden van zijn eigen leg werd het 3-0. Daarna kwam The African Warrior op stoom. Met name zijn finishes waren fenomenaal. De tweede set pakte Petersen met 3-1 en een 139 finish. De derde set werd zelfs 3-0, met onder meer finishes van 127 en 120. In de vierde set leek West toch weer bij de les. Deze set ging met 3-0 naar de Engelsman. De vijfde set ging over alle legs en het was Petersen die aan het langste eind trok. Dat was eigenlijk ook de beslissing in de wedstrijd. De zesde set werd 3-1 voor The African Warrior. West had wel wat kansjes in deze set, maar miste de overtuiging om de set te pakken.  In de vierde ronde komt Devon Petersen uit tegen de Engelsman Nathan Aspinall.

Dimitri Van den Bergh v Luke Humphries (R3)

Dimitri van den Bergh kon het niet bolwerken tegen de Engelsman Luke Humphries. Met een duidelijke 4-1 overwinning plaatste de Engelsman zich voor de laatste 16. In de eerste set gooide van den Bergh nog wel twee mooie 100+ finishes: 147 en 128, maar “Cool Hand” pakte wel de eerste twee sets met 3-2. In de derde set kon Dreammaker nog wel terugkomen en de set winnen met 3-1. In de vierde en vijfde set pakte de Belg nog maar één leg. Met 3-1 en 3-0 pakte de 23-jarige Engelsman de wedstrijd. In de vierde ronde wacht wereldkampioen Rob Cross op de man uit Newbury.

 

Michael Smith v John Henderson (R3)

Het leek een moeilijke partij te gaan worden voor Michael Smith. Henderson kwam goed uit de startblokken en won de eerste set met 3-2. De tweede set kwam op naam van Bullyboy, ook met 3-2. In de derde set leek Smith op een makkelijke setwinst af te stevenen. Een knappe 161 finish van de Schot voorkwam dat. Wederom werd het een 3-2 setstand, waarmee de stand op 2-1 voor Big John kwam. Daarna schakelde Smith een tandje bij en won de Engelsman set vier met 3-0. Hij gooide deze set een gemiddelde van 118,66. De Schot leek gebroken, want hij pakte in het restant van de partij nog maar één legje. Michael Smith speelt in de vierde ronde tegen zijn landgenoot en de verrassing tot nu toe: Ryan Searle.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Johan Sepers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken