/ Nieuws

Van de Pas vindt zijn Waterloo

PDC World Championship

28-12-2018 16:28

Benito van de Pas is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WK te bereiken. De darter uit Tilburg speelde tegen Brendan Dolan een wisselvallige wedstrijd en moest daardoor het onderspit delven tegen zijn constantere tegenstander: 1-4.

Dolan maakte in de eerste set al een sterkere indruk dan Van de Pas. De Noord-Ier speelde solide en onze landgenoot kon alleen een leg pakken toen Dolan een aantal dubbels miste. Dat Dolan zijn eigen set won was dus ook geen verrassing, maar helaas voor Big Ben pakte The Historymaker ook het tweede bedrijf van hem af. De Brabander werd scorend afgetroefd, werd daardoor in de derde leg gebroken en kon het tij daarna niet meer keren.

In set drie leek Dolan de beslissende klap uit te delen. De Noord-Ier gooide twee finishes van boven de honderd en won mede daardoor de set met 3-0, waardoor hij op één set van een plekje in de kwartfinale kwam. Van de Pas stond met de rug tegen de muur, maar was nog niet verslagen. Hij zette immers ook een set op het bord nadat hij die in een vijfde en beslissende leg moeizaam uit het vuur sleepte.

Toen werd het zaak voor Van de Pas om de set van Dolan af te pakken. The Historymaker bood hem daar in de derde leg van de vijfde set een uitgelezen kans voor, want de Noord-Ier liet het afweten met zijn scores. Onze landgenoot greep de kans met beide handen aan, maar gaf de leg erna dan weer cadeau aan Dolan. Die hoefde daarna alleen nog maar zijn eigen leg te houden om de wedstrijd binnen te halen. Dat gebeurde ook, waardoor The Historymaker zich bij de laatste acht schaarde.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 Van de Pas: 'Het kan alleen maar beter met deze pijlen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken