/ Nieuws

Joyce brengt Ally Pally in extase

PDC World Championship

28-12-2018 17:57

Ryan Joyce heeft voor een absolute schok gezorgd door James Wade uit te schakelen. Relentless, die vijf matchdarts van Wade overleefde, was in de slotfase van de partij de koelste speler. Aan de andere kant van het schema versloeg Nathan Aspinall de Zuid-Afrikaan Devon Petersen in een zevende en beslissende set.

De eerste set ging tot ieders verrassing tegen de darts in naar Joyce. Dat was vooral te danken aan de matige start van Wade, die na de onderbreking wel helemaal bij de les was. Een knappe 81-finish tegen de darts in bracht hem het tweede bedrijf en in set drie zette The Machine zich met een knappe 120-finish op voorsprong. Wade leek daarna even te moeten bijkomen van die krachtsinspanning. Joyce hield zijn eigen set en kwam weer op gelijke hoogte, maar daarna zette de voormalig vrachtwagenchauffeur uit Aldershot weer een versnelling in. Hij haalde de vijfde set zonder legverlies binnen, waarna hij in set zes op het moment supreme leek te gaan toeslaan. Hij liet tot groot plezier van het publiek echter vijf matchdarts onbenut, waardoor er toch een zevende set nodig was om een winnaar aan te wijzen. Daarin was het Joyce die 'op zijn Wades' naar de zege sloop. Relentless brak The Machine op een cruciaal moment, waarna hij Alexandra Palace in extase bracht met zijn rake wedstrijdpijl op dubbel vier.

Aspinall kwam in de eerste twee sets van zijn duel tegen Devon Petersen niet opdagen. De Zuid-Afrikaan kreeg vrije doortocht naar een 2-0 voorsprong in sets en het leek er op dat The African Warrior zich al kon gaan voorbereiden op een wedstrijd in de kwartfinale, maar in de derde set kwam Aspinall opzetten. Hij kwam terug van een 2-0 achterstand in die set en profiteerde van de eerste drie missers van Petersen, waardoor ook hij een set op het bord zette. Die mini-comeback van The Asp bleek de opmaat voor een sterke fase. De Engelsman pakte de volgende twee sets op rij, maar in de zesde set haperde de machine weer even. Petersen dwong alsnog een zevende set af, waarin Aspinall uiteindelijk de sterkste was. Die gooide in de zesde leg van de laatste set een dertiendarter, waardoor de zwaarbevochten zege een feit was voor The Asp.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 Joyce over partij tegen MVG: 'Iedereen verwacht een 5-0'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken