/ Nieuws

Cross is wereldkampioen af

PDC World Championship

28-12-2018 23:47

Luke Humphries heeft in de wedstrijd van zijn leven afgerekend met Rob Cross. Voltage kwam als regerend en verdedigend wereldkampioen het podium op, maar raakte zijn titel na een mooi gevecht kwijt. Cool Hand Luke deed zijn bijnaam op verbazingwekkende wijze eer aan en won met 4-2. Michael Smith en Dave Chisnall bereikten zonder enige moeite de laatste acht. (video onderaan)

Cross deed in de eerste set meteen zaken. Hij gooide een aantal honderdplus-finishes om de eerste set te pakken en deelde Humphries daarmee meteen een tik uit. Een uitstekend begin dus voor Cross, die na de eerste onderbreking op dezelfde voet verder ging. Voltage timmerde er direct weer een 116-finish in en kreeg uiteindelijk set twee cadeau van Cool Hand Luke, die vier setdarts liet liggen en Cross daarmee op 2-0 in sets liet komen.

Humphries leek rijp te zijn voor de slacht, maar niets was minder waar. Hij kopieerde het kunstje van Voltage, gooide een aantal tonplus-finishes en zette zich met twee sets op rij brutaal weer naast de regerend wereldkampioen. Daarmee was de koek nog niet op voor Cool Hand Luke, die in set vijf zonder enige nervositeit door bleef gooien. De jonge Engelsman bleef rustig en toen hij een opening in de set zag greep hij hem, waardoor hij op 3-2 kwam en één set verwijderd was van een sensationele zege. Vier legs later mocht Humphries zelfs aan de leg beginnen die hem de zege kon brengen. Hij miste zijn eerste twee matchdarts op dubbel zeven, maar de derde pijl bezegelde het lot van Cross en bracht Humphries naar de laatste acht.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 Humphries stuurt wereldkampioen Cross naar huis!
2 'Een van de gekste wedstrijden in mijn leven'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken