/ Nieuws

Cross is wereldkampioen af

PDC World Championship

28-12-2018 23:47

Luke Humphries heeft in de wedstrijd van zijn leven afgerekend met Rob Cross. Voltage kwam als regerend en verdedigend wereldkampioen het podium op, maar raakte zijn titel na een mooi gevecht kwijt. Cool Hand Luke deed zijn bijnaam op verbazingwekkende wijze eer aan en won met 4-2. Michael Smith en Dave Chisnall bereikten zonder enige moeite de laatste acht. (video onderaan)

Cross deed in de eerste set meteen zaken. Hij gooide een aantal honderdplus-finishes om de eerste set te pakken en deelde Humphries daarmee meteen een tik uit. Een uitstekend begin dus voor Cross, die na de eerste onderbreking op dezelfde voet verder ging. Voltage timmerde er direct weer een 116-finish in en kreeg uiteindelijk set twee cadeau van Cool Hand Luke, die vier setdarts liet liggen en Cross daarmee op 2-0 in sets liet komen.

Humphries leek rijp te zijn voor de slacht, maar niets was minder waar. Hij kopieerde het kunstje van Voltage, gooide een aantal tonplus-finishes en zette zich met twee sets op rij brutaal weer naast de regerend wereldkampioen. Daarmee was de koek nog niet op voor Cool Hand Luke, die in set vijf zonder enige nervositeit door bleef gooien. De jonge Engelsman bleef rustig en toen hij een opening in de set zag greep hij hem, waardoor hij op 3-2 kwam en één set verwijderd was van een sensationele zege. Vier legs later mocht Humphries zelfs aan de leg beginnen die hem de zege kon brengen. Hij miste zijn eerste twee matchdarts op dubbel zeven, maar de derde pijl bezegelde het lot van Cross en bracht Humphries naar de laatste acht.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Guy Habets

1 Humphries stuurt wereldkampioen Cross naar huis!
2 'Een van de gekste wedstrijden in mijn leven'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken