/ Nieuws

Aspinall veel te sterk voor Dolan

29-12-2018 15:19

Eerder op de middag kwam Nathan Aspinall in actie tegen Brendan Dolan. Aspinall had vanaf het begin van de wedstrijd het betere van het spel en wist de openingsset na twee breaks met 3-0 te winnen. In het tweede bedrijf wist Dolan voor het eerst op het bord te komen, maar aangezien alle legs met de darts mee gingen kwam Aspinall op 2-0 in sets. (video onderaan)

In de derde set speelden beide heren hun beste spel. Aspinall wist dankzij twee 180ers Dolan te breaken en vervolgens zijn eigen leg via een 132-finish te behouden. Dolan won de derde leg, maar kon niet voorkomen dat de set alsnog naar 'The Asp' ging. Ook de vierde set werd, mede dankzij een 122-finish, een prooi voor de 27-jarige Aspinall.

Na vier verloren sets was Dolan eindelijk in staat om iets terug te doen. De Noord-Ier won het vijfde bedrijf namelijk met 3-0. Aspinall was hier niet van onder de indruk en stelde de overwinning in de zesde set veilig. Hierdoor staat 'The Asp' tijdens zijn WK-debuut meteen in de halve finale.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Nu kan ik een huis kopen!'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken