/ Nieuws

Aspinall veel te sterk voor Dolan

29-12-2018 15:19

Eerder op de middag kwam Nathan Aspinall in actie tegen Brendan Dolan. Aspinall had vanaf het begin van de wedstrijd het betere van het spel en wist de openingsset na twee breaks met 3-0 te winnen. In het tweede bedrijf wist Dolan voor het eerst op het bord te komen, maar aangezien alle legs met de darts mee gingen kwam Aspinall op 2-0 in sets. (video onderaan)

In de derde set speelden beide heren hun beste spel. Aspinall wist dankzij twee 180ers Dolan te breaken en vervolgens zijn eigen leg via een 132-finish te behouden. Dolan won de derde leg, maar kon niet voorkomen dat de set alsnog naar 'The Asp' ging. Ook de vierde set werd, mede dankzij een 122-finish, een prooi voor de 27-jarige Aspinall.

Na vier verloren sets was Dolan eindelijk in staat om iets terug te doen. De Noord-Ier won het vijfde bedrijf namelijk met 3-0. Aspinall was hier niet van onder de indruk en stelde de overwinning in de zesde set veilig. Hierdoor staat 'The Asp' tijdens zijn WK-debuut meteen in de halve finale.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Nu kan ik een huis kopen!'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken