/ Nieuws

Sterke Anderson naar halve finale WK Darts

29-12-2018 16:44

Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de laatste vier op het WK Darts. De 48-jarige Schot, die in zijn vorige wedstrijd tegen Chris Dobey door het oog van de naald kroop, won op eenvoudige wijze van Dave Chisnall. (video onderaan)

'The Flying Scotsman' vloog uit de startblokken en won de openingsset met 3-0. In deze set noteerde Anderson een gemiddelde van ruim 115. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee, waarna Anderson via tops een break wist te forceren. De Schot behield zijn eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Net als de voorgaande sets, leek ook het derde bedrijf in snelvaart richting Anderson te gaan. De Schot nam een een 2-0 voorsprong, maar zag Chisnall via een 121- en 112-finish langszij komen. De laatste leg speelde Anderson knap uit, waarmee hij de set won. In set vier slaagde 'Chizzy' er opnieuw in om van een 0-2 achterstand terug te komen en ditmaal maakte de Engelsman het wel af.

In de vijfde set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg miste Chisnall de bullseye om een beslissende vijfde leg af te dwingen. Anderson profiteerde door een 130-finish te gooien en op 4-1 voorsprong in sets te komen. Chisnall wist vervolgens zijn eigen set te houden en verkleinde de achterstand tot 4-2. In het zevende bedrijf gingen alle legs opnieuw met de darts mee, waardoor Anderson zich via zijn geliefde tops plaatste voor de halve finale in Londen. Hierin gaat hij spelen tegen Michael van Gerwen of Ryan Joyce.

Door: Casper Timmers 

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: Krijgen we een droomwedstrijd tussen Van Gerwen en Anderson?

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well thatโ€™s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and soโ€ฆ https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one Iโ€™ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
๐Ÿ‘€ ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations ๐ŸŽฏ๐ŸŽฏ
Wow, that is incredible. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken