/ Nieuws

Sterke Anderson naar halve finale WK Darts

29-12-2018 16:44

Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de laatste vier op het WK Darts. De 48-jarige Schot, die in zijn vorige wedstrijd tegen Chris Dobey door het oog van de naald kroop, won op eenvoudige wijze van Dave Chisnall. (video onderaan)

'The Flying Scotsman' vloog uit de startblokken en won de openingsset met 3-0. In deze set noteerde Anderson een gemiddelde van ruim 115. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee, waarna Anderson via tops een break wist te forceren. De Schot behield zijn eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Net als de voorgaande sets, leek ook het derde bedrijf in snelvaart richting Anderson te gaan. De Schot nam een een 2-0 voorsprong, maar zag Chisnall via een 121- en 112-finish langszij komen. De laatste leg speelde Anderson knap uit, waarmee hij de set won. In set vier slaagde 'Chizzy' er opnieuw in om van een 0-2 achterstand terug te komen en ditmaal maakte de Engelsman het wel af.

In de vijfde set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg miste Chisnall de bullseye om een beslissende vijfde leg af te dwingen. Anderson profiteerde door een 130-finish te gooien en op 4-1 voorsprong in sets te komen. Chisnall wist vervolgens zijn eigen set te houden en verkleinde de achterstand tot 4-2. In het zevende bedrijf gingen alle legs opnieuw met de darts mee, waardoor Anderson zich via zijn geliefde tops plaatste voor de halve finale in Londen. Hierin gaat hij spelen tegen Michael van Gerwen of Ryan Joyce.

Door: Casper Timmers 

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: Krijgen we een droomwedstrijd tussen Van Gerwen en Anderson?

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken