/ Nieuws

Sterke Anderson naar halve finale WK Darts

PDC World Championship

29-10-2018 16:45

Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de laatste vier op het WK Darts. De 48-jarige Schot, die in zijn vorige wedstrijd tegen Chris Dobey door het oog van de naald kroop, won op eenvoudige wijze van Dave Chisnall.

'The Flying Scotsman' vloog uit de startblokken en won de openingsset met 3-0. In deze set noteerde Anderson een gemiddelde van ruim 115. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee, waarna Anderson via tops een break wist te forceren. De Schot behield zijn eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Net als de voorgaande sets, leek ook het derde bedrijf in snelvaart richting Anderson te gaan. De Schot nam een een 2-0 voorsprong, maar zag Chisnall via een 121- en 112-finish langszij komen. De laatste leg speelde Anderson knap uit, waarmee hij de set won. In set vier slaagde 'Chizzy' er opnieuw in om van een 0-2 achterstand terug te komen en ditmaal maakte de Engelsman het wel af.

In de vijfde set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg miste Chisnall de bullseye om een beslissende vijfde leg af te dwingen. Anderson profiteerde door een 130-finish te gooien en op 4-1 voorsprong in sets te komen. Chisnall wist vervolgens zijn eigen set te houden en verkleinde de achterstand tot 4-2. In het zevende bedrijf gingen alle legs opnieuw met de darts mee, waardoor Anderson zich via zijn geliefde tops plaatste voor de halve finale in Londen. Hierin gaat hij spelen tegen Michael van Gerwen of Ryan Joyce.

Aspinall veel te sterk voor Dolan
Eerder op de middag kwam Nathan Aspinall in actie tegen Brendan Dolan. Aspinall had vanaf het begin van de wedstrijd het betere van het spel en wist de openingsset na twee breaks met 3-0 te winnen. In het tweede bedrijf wist Dolan voor het eerst op het bord te komen, maar aangezien alle legs met de darts mee gingen kwam Aspinall op 2-0 in sets.

In de derde set speelden beide heren hun beste spel. Aspinall wist dankzij twee 180ers Dolan te breaken en vervolgens zijn eigen leg via een 132-finish te behouden. Dolan won de derde leg, maar kon niet voorkomen dat de set alsnog naar 'The Asp' ging. Ook de vierde set werd, mede dankzij een 122-finish, een prooi voor de 27-jarige Aspinall.

Na vier verloren sets was Dolan eindelijk in staat om iets terug te doen. De Noord-Ier won het vijfde bedrijf namelijk met 3-0. Aspinall was hier niet van onder de indruk en stelde de overwinning in de zesde set veilig. Hierdoor staat 'The Asp' tijdens zijn WK-debuut meteen in de halve finale.

Uitslagen middagsessie
Nathan Aspinall - Brendan Dolan 5-1
Dave Chisnall - Gary Anderson 2-5

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken