/ Nieuws

Smith beëindigt sprookje Humphries

PDC World Championship

29-12-2018 21:17

Michael Smith heeft zich voor de eerste keer geplaatst voor de halve finale van het WK Darts. 'Bully Boy' was in de kwartfinale met 5-1 te sterk voor Luke Humphries.

Smith begon overtuigend aan de wedstrijd en wist Humphries meteen te breaken. Dankzij gemiste dubbels aan de kant van Smith wist de 23-jarige Humphries meteen terug te breaken, maar leverde zijn eigen leg meteen weer in. Via een 117-finish in de vierde leg haalde Smith de openingsset binnen. Ook in de tweede set was Smith de betere speler. Zijn eigen legs haalde 'Bully Boy' eenvoudig binnen en tussendoor pakte hij de leg van Humphries af. Hierdoor kwam de nummer tien van de plaatsingslijst op een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set kwam Humphries beter in zijn spel en wist hij voor de eerste keer zijn eigen leg te houden. In de tweede leg brak 'Cool Hand' via een 170-finish zijn tegenstander, waarna hij de achterstand verkleinde naar 2-1. In het vierde bedrijf gingen de eerste drie legs met de darts mee. Smith wist via dubbel 10 een beslissende break te plaatsen en met 3-1 voor te komen in sets.

Ook in de vijfde set gingen de eerste legs met de darts mee en opnieuw was het Smith die als enige een break pakte. Dit deed de 28-jarige Engelsman bij een 2-2 stand, waardoor hij op een 4-1 voorsprong kwam. Humphries gaf zich echter nog niet gewonnen en wist Smith meteen te breaken in de zesde set. Smith herstelde, won zijn eigen leg en besliste de wedstrijd via een mooie 87-finish.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Wat er toen tegen Barney gebeurde, gebeurt niet meer'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken