/ Nieuws

Smith beëindigt sprookje Humphries

PDC World Championship

29-12-2018 21:17

Michael Smith heeft zich voor de eerste keer geplaatst voor de halve finale van het WK Darts. 'Bully Boy' was in de kwartfinale met 5-1 te sterk voor Luke Humphries.

Smith begon overtuigend aan de wedstrijd en wist Humphries meteen te breaken. Dankzij gemiste dubbels aan de kant van Smith wist de 23-jarige Humphries meteen terug te breaken, maar leverde zijn eigen leg meteen weer in. Via een 117-finish in de vierde leg haalde Smith de openingsset binnen. Ook in de tweede set was Smith de betere speler. Zijn eigen legs haalde 'Bully Boy' eenvoudig binnen en tussendoor pakte hij de leg van Humphries af. Hierdoor kwam de nummer tien van de plaatsingslijst op een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set kwam Humphries beter in zijn spel en wist hij voor de eerste keer zijn eigen leg te houden. In de tweede leg brak 'Cool Hand' via een 170-finish zijn tegenstander, waarna hij de achterstand verkleinde naar 2-1. In het vierde bedrijf gingen de eerste drie legs met de darts mee. Smith wist via dubbel 10 een beslissende break te plaatsen en met 3-1 voor te komen in sets.

Ook in de vijfde set gingen de eerste legs met de darts mee en opnieuw was het Smith die als enige een break pakte. Dit deed de 28-jarige Engelsman bij een 2-2 stand, waardoor hij op een 4-1 voorsprong kwam. Humphries gaf zich echter nog niet gewonnen en wist Smith meteen te breaken in de zesde set. Smith herstelde, won zijn eigen leg en besliste de wedstrijd via een mooie 87-finish.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Wat er toen tegen Barney gebeurde, gebeurt niet meer'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken