/ Nieuws

Van Gerwen eenvoudig naar halve finale

PDC World Championship

29-12-2018 22:49

Michael van Gerwen heeft zonder groots te spelen de halve finale op het WK 2019 bereikt. De nummer één van de plaatsingslijst won met 5-1 van Ryan Joyce, één van de verrassingen van het toernooi. (video onderaan) 

'Mighty Mike' kwam sterk uit de startblokken en won de openingsset met 3-0. In deze set noteerde hij een gemiddelde van 110 en 100% op de dubbels. Ook in de tweede set was Van Gerwen de betere speler. De Nederlander won de eerste twee legs, maar zag Joyce via een 126-finish de break ongedaan maken. Via een 121-finish plaatste Van Gerwen een nieuwe break, waardoor hij op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

In het derde bedrijf wist Van Gerwen via een 120-checkout opnieuw de leg van 'Relentless' af te pakken. Joyce brak meteen terug, waarna de set uitmondde in een beslissende vijfde leg. Hierin was Joyce als eerste op 'nul', waardoor hij de derde set won. De vierde set leek ook de kant van Joyce op te vallen. De 33-jarige Engelsman won de eerste twee legs, maar zag Van Gerwen langszij komen. Via dubbel 18 ging de set alsnog naar de nummer één van de wereld.

In de vijfde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg wist Van Gerwen via dubbel 5 een break te plaatsen, die hij vervolgens verzilverde. Hierdoor kwam de Nederlander op een 4-1 voorsprong in sets. Het zesde bedrijf ging ook de kant van Van Gerwen op, al gooide Joyce tussendoor nog wel een mooie 122-finish. Morgenavond speelt Van Gerwen voor een plaats in de finale tegen Gary Anderson.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Kom op, wees een man'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken