/ Nieuws

Van Gerwen eenvoudig naar halve finale

PDC World Championship

29-12-2018 22:49

Michael van Gerwen heeft zonder groots te spelen de halve finale op het WK 2019 bereikt. De nummer één van de plaatsingslijst won met 5-1 van Ryan Joyce, één van de verrassingen van het toernooi. (video onderaan) 

'Mighty Mike' kwam sterk uit de startblokken en won de openingsset met 3-0. In deze set noteerde hij een gemiddelde van 110 en 100% op de dubbels. Ook in de tweede set was Van Gerwen de betere speler. De Nederlander won de eerste twee legs, maar zag Joyce via een 126-finish de break ongedaan maken. Via een 121-finish plaatste Van Gerwen een nieuwe break, waardoor hij op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

In het derde bedrijf wist Van Gerwen via een 120-checkout opnieuw de leg van 'Relentless' af te pakken. Joyce brak meteen terug, waarna de set uitmondde in een beslissende vijfde leg. Hierin was Joyce als eerste op 'nul', waardoor hij de derde set won. De vierde set leek ook de kant van Joyce op te vallen. De 33-jarige Engelsman won de eerste twee legs, maar zag Van Gerwen langszij komen. Via dubbel 18 ging de set alsnog naar de nummer één van de wereld.

In de vijfde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg wist Van Gerwen via dubbel 5 een break te plaatsen, die hij vervolgens verzilverde. Hierdoor kwam de Nederlander op een 4-1 voorsprong in sets. Het zesde bedrijf ging ook de kant van Van Gerwen op, al gooide Joyce tussendoor nog wel een mooie 122-finish. Morgenavond speelt Van Gerwen voor een plaats in de finale tegen Gary Anderson.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW: 'Kom op, wees een man'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken