/ Nieuws

Van Gerwen vs. Anderson, de voorbeschouwing

30-12-2018 13:28

Tijdens de halve finale van het WK Darts staan Michael van Gerwen en Gary Anderson tegenover elkaar. Wat kunnen we verwachten van dit prachtige affiche? 

HEAD TO HEAD 2018
Michael van Gerwen en Gary Anderson troffen elkaar dit jaar precies 10 keer. De Nederlander deed het met 7 zeges duidelijk beter in die onderlinge duels. De Schot won 3 keer. Als we enkel kijken naar wedstrijden op een majortoernooi is het verschil kleiner. Van Gerwen won 3 keer, Anderson 2 keer. Beide spelers gooiden in die wedstrijden tegen elkaar gemiddeld ruim 102. De laatste ontmoeting was in de halve finale van de Players Championship Finals. Die wedstrijd werd met 11-9 gewonnen door Mighty Mike.

HET JAAR 2018
Michael van Gerwen
Michael van Gerwen speelde in 2018 47 wedstrijden op een groot toernooi en wist 36 van die duels te winnen. 10 duels gingen verloren en 1 eindigde in een gelijkspel. De Nederlander gooide over al die wedstrijden een gemiddelde van 102,67. Met de Masters, Premier League en World Grand Prix wist Van Gerwen 3 grote toernooien op zijn naam te zetten dit jaar. 

Gary Anderson
Gary Anderson kwam in 2018 tot 50 gespeelde wedstrijden op een groot toernooi. De Schot wist 37 wedstrijden daarvan om te zetten in een zege, terwijl er 10 verloren gingen en 3 onbeslist werden afgesloten. Anderson noteerde een gemiddelde van 99,01 in die wedstrijden. De bekers van de UK Open 2018 en de World Matchplay 2018 glimmen nu in een Schotse kast.

WK 2019
Michael van Gerwen
Michael van Gerwen kende tot nu toe een vrij eenvoudig toernooi. In iedere WK-wedstrijd stond de Nederlander slechts één set af. Na de zege op Alan Tabern volgden zeges op Max Hopp, Adrian Lewis en Ryan Joyce. De Nederlander gooide in alle wedstrijden een gemiddelde van boven de 100 en tegen Adrian Lewis zelfs 108,08. Het toernooigemiddelde staat momenteel op 103,33.

Gary Anderson
Gary Anderson had het lastiger op weg naar de halve finale. Een solide 3-1 overwinning op Kevin Burness in de tweede ronde werd gevolgd door twee thrillers. Bij de laatste 32 kreeg Jermaine Wattimena zelfs een matchdart, maar die overleefde Anderson. Een ronde later, tegen Chris Dobey, moest er opnieuw een beslissende set aan te pas komen, maar ook die ging naar de Schot. In de kwartfinale tegen Dave Chisnall zagen we een ijzersterke Anderson, die met 5-2 won. Het toernooigemiddelde van 'The Flying Scotsman' staat nu op 98,51.

De halve finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson is de tweede halve finale van het WK Darts. Volg alle actie vanaf 20.00u bij RTL7, via RTL7 Darts Radio of via de livestream op de website.

1 Laatste ontmoeting Van Gerwen en Anderson
Halve finale Players Championship Finals

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Just didn't happen for me tonight. Not sure why. Mensur played fantastic full credit to him. I'll work hard to mak… https://t.co/QpVoIk4NSR
Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Had a good rest after the World Championships, now it’s time to get back to business and get the new season off to… https://t.co/YEPLygR3gC
Arrived in Milton Keynes ahead of the Masters this weekend..... can’t wait to make my debut tomorrow night ???? thanks… https://t.co/dRxKjJJGs5
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
I wish all 16 players good luck in the Masters !! And @GaryAnderson180 a speedy recovery !! I am preparing for the… https://t.co/F2Bozy5m1d
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken