/ Nieuws

Aspinall vs. Smith, de voorbeschouwing

30-12-2018 14:08

Tijdens de halve finale van het WK Darts staan Nathan Aspinall en Michael Smith tegenover elkaar. Wat kunnen we verwachten van dit prachtige affiche? 

HEAD TO HEAD
Michael Smith en Nathan Aspinall troffen elkaar dit jaar nog niet. In 2017 was de laatste ontmoeting tussen de twee Engelsen. Michael Smith was toen met 6-4 te sterk tijdens het EK Darts. Een jaar eerder, in 2016, stonden ze drie keer tegenover elkaar. Al die ontmoetingen vonden plaats tijdens een Players Championship-toernooi. Smith won er 2, Aspinall 1.

HET JAAR 2018
Nathan Aspinall
Nathan Aspinall wist zich in 2018 voor twee grote toernooien te plaatsen. Begin maart kwam hij uit op de UK Open. Na een zege op Andrew Pullen verloor hij bij de laatste 64 van Rob Cross. Ook tijdens de Players Championship Finals was hij van de partij. Toen was de laatste 32 het eindstation na een nederlaag tegen James Wade. Tot dusver gooide hij in 2018 94,66 gemiddeld op alle grote toernooien.

Michael Smith
Michael Smith speelde uiteraard meerdere majors. In totaal kwam hij tot 37 wedstrijden, waar hij er 22 van won. 13 wedstrijden gingen verloren en 2 eindigden in een gelijkspel. Zijn beste prestatie op een major was het bereiken van de finale van de Premier League, waar hij met 11-4 verloor van Michael van Gerwen. Het gemiddelde van Smith op majors dit jaar staat op 96,26.

WK 2019
Nathan Aspinall
Aspinall begon zijn WK met een wedstrijd tegen Geert Nentjes. De Nederlander genoot van de wedstrijd, maar wist geen set te pakken. In de tweede ronde trof de Engelsman Gerwyn Price. De Welshman kwam 2-0 voor, maar verloor, mede dankzij het publiek, met 3-2. Daarna was Aspinall nog te sterk voor Kyle Anderson, Devon Petersen en Brendan Dolan. Het toernooigemiddelde van Aspinall is 94,47.

Michael Smith
Net als voor Aspinall begon het WK voor Smith met een wedstrijd tegen een Nederlander. Ron Meulenkamp werd in de tweede ronde met 3-1 verslagen. Vervolgens was hij ook te sterk voor John Henderson, Ryan Searle en Luke Humphries. Smith kwam tot dusver nauwelijks in de problemen en noteert een toernooigemiddelde van 99,32.

De halve finale tussen Nathan Aspinall en Michael Smith is de eerste halve finale van het WK Darts. Volg alle actie vanaf 20.00u bij RTL7, via RTL7 Darts Radio of via de livestream op de website.

Lees HIER de voorbeschouwing op de halve finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Just didn't happen for me tonight. Not sure why. Mensur played fantastic full credit to him. I'll work hard to mak… https://t.co/QpVoIk4NSR
Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Had a good rest after the World Championships, now it’s time to get back to business and get the new season off to… https://t.co/YEPLygR3gC
Arrived in Milton Keynes ahead of the Masters this weekend..... can’t wait to make my debut tomorrow night ???? thanks… https://t.co/dRxKjJJGs5
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
I wish all 16 players good luck in the Masters !! And @GaryAnderson180 a speedy recovery !! I am preparing for the… https://t.co/F2Bozy5m1d
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken