/ Nieuws

Michael Smith stuurt verrassing Aspinall naar huis in weergaloze halve finale

PDC World Championship

30-12-2018 21:49

Het begin van de partij was voor Michael Smith, die zijn tegenstander compleet overrompelde. Met veel hoge scores bereikte Smith snel mooie finishes, die hij op even indrukwekkende wijze uitgooide. Met een gemiddelde van ruim 107 was de eerste set al snel een feit voor “Bully boy”. Ook in de tweede set was “The Asp” niet opgewassen tegen het niveau van zijn landgenoot.

In de derde set van de wedstrijd kwam ook Aspinall los. Smith liet de teugels iets vieren waar de jonge Engelsman vervolgens gretig gebruik van maakte. De hoge scores van Aspinall zette Smith onder druk wat resulteerde in setwinst voor “The Asp”. In set vier lieten beide spelers spel van het hoogste niveau zien. Een gemiddelde van rond de 120 en een 136-finish van Smith waren hier een mooi voorbeeld van. Ondanks deze statistieken zag Smith Aspinall langszij komen in sets (2-2).

In het vervolg van de halve finale gaven beide de spelers elkaar geen duimbreed toe. Tot en met set zeven werden de sets om en om tussen Smith en Aspinall verdeeld. In het achtste bedrijf in Ally Pally zorgde “Bully boy” voor een belangrijke break. In een wederom weergaloze set waarin Smith 81 en 130 uitgooide liet hij Aspinall kansloos. Hiermee wist de man uit St.Helens zich op een 5-3 voorsprong te zetten. Vervolgens was het verzet van Aspinall gebroken. In de laatste die met 3-0 naar Smith ging, kwam de debutant er niet meer aan te pas. “Bully boy” trok de overwinning met een 121-finish over de streep waarmee hij zich voor de finale van het WK darts plaatst, die wordt gespeeld op 1 januari 2019.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

Video's onderaan.

1 Smith dolgelukkig met finaleplaats: 'Crying like a girl'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken