/ Nieuws

Michael Smith stuurt verrassing Aspinall naar huis in weergaloze halve finale

PDC World Championship

30-12-2018 21:49

Het begin van de partij was voor Michael Smith, die zijn tegenstander compleet overrompelde. Met veel hoge scores bereikte Smith snel mooie finishes, die hij op even indrukwekkende wijze uitgooide. Met een gemiddelde van ruim 107 was de eerste set al snel een feit voor “Bully boy”. Ook in de tweede set was “The Asp” niet opgewassen tegen het niveau van zijn landgenoot.

In de derde set van de wedstrijd kwam ook Aspinall los. Smith liet de teugels iets vieren waar de jonge Engelsman vervolgens gretig gebruik van maakte. De hoge scores van Aspinall zette Smith onder druk wat resulteerde in setwinst voor “The Asp”. In set vier lieten beide spelers spel van het hoogste niveau zien. Een gemiddelde van rond de 120 en een 136-finish van Smith waren hier een mooi voorbeeld van. Ondanks deze statistieken zag Smith Aspinall langszij komen in sets (2-2).

In het vervolg van de halve finale gaven beide de spelers elkaar geen duimbreed toe. Tot en met set zeven werden de sets om en om tussen Smith en Aspinall verdeeld. In het achtste bedrijf in Ally Pally zorgde “Bully boy” voor een belangrijke break. In een wederom weergaloze set waarin Smith 81 en 130 uitgooide liet hij Aspinall kansloos. Hiermee wist de man uit St.Helens zich op een 5-3 voorsprong te zetten. Vervolgens was het verzet van Aspinall gebroken. In de laatste die met 3-0 naar Smith ging, kwam de debutant er niet meer aan te pas. “Bully boy” trok de overwinning met een 121-finish over de streep waarmee hij zich voor de finale van het WK darts plaatst, die wordt gespeeld op 1 januari 2019.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

Video's onderaan.

1 Smith dolgelukkig met finaleplaats: 'Crying like a girl'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken