/ Nieuws

Ontketende Van Gerwen laat niets heel van Anderson

PDC World Championship

30-12-2018 23:16

De tweede halve finale in Ally Pally was een mooi affiche waarin Michael van Gerwen de strijd aanging met Gary Anderson. Ondanks een sterk begin van Anderson denderde de Nederlander verrassend over de Schot heen.

Gary Anderson leek sterk te beginnen aan zijn halve finale tegen Michael van Gerwen. Met een 127- en 104-finish maakte hij het Van Gerwen lastig, maar de Nederlander wist zich hier doorheen te slaan en de eerste set te pakken. De scherpte die Anderson op de dubbels liet zien in de eerste set waren in tweede set ver te zoeken. De Schot miste drie pijlen om de set te openen en na een 2-0 achterstand in legs was een 80-finish ook niet aan Anderson besteed.

Mighty Mike stoomde vervolgens door en pakte ook de derde set met 3-0. Om een nog grotere voorsprong van de Brabander te vermijden, deed Anderson nog iets terug met en 100-finish. Dit bleek slechts een formaliteit en na een 5-0 achterstand was “The Flying Scotsman” al snel veroordeeld tot een lastige inhaalrace.

In de zesde set leek de nummer één van de wereld al met zijn gedachte bij de finale te zijn. Hij verslapte een klein moment waardoor Anderson twee legs mocht bijtekenen. De man uit Vlijmen produceerde vervolgens twee twaalfdarters, maar kon niet voorkomen dat Anderson zijn eerste set in de wedstrijd pakte. Dit leek wat los te hebben gemaakt bij “The Flying Scotsman“. In de zevende set creëerde hij namelijk genoeg mogelijkheden om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd, maar ook hier miste de Schot de nodige dubbels. Dit strafte Van Gerwen vervolgens meedogenloos af en via een 90-finish verzekerde hij zich van een plaats in de finale.

In deze eindstrijd neemt Michael van Gerwen het op tegen Michael Smith die eerder op de avond Nathan Aspinall versloeg. In een partij van hoog niveau stuurde Michael Smith de debutant met 6-3 naar huis.

Alle informatie over het WK darts vind je in het toernooicenter.

Door: Colin Noteboren

1 Ontketende Van Gerwen laat niets heel van Anderson (samenvatting)
2 Geëmotioneerde Van Gerwen gaat voor de winst: 'Ik ben nog niet klaar'
3 Barney over verlies Anderson: 'Dan wil je snel naar je moedertje'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken