/ Nieuws

Van Gerwen vs. Smith, de voorbeschouwing

01-1-2019 08:15

De finale van het WK Darts 2019 is bekend! Michael van Gerwen en Michael Smith staan in de eindstrijd van het grootste dartstoernooi van het jaar. Wat kunnen we verwachten van de finale tussen deze twee heren?

HEAD TO HEAD
Van Gerwen en Smith stonden in totaal al 31 keer tegenover elkaar. De Nederlander won veruit de meeste onderlinge duels. Maar liefst 25 keer zegevierde Van Gerwen, Smith stapte 6 keer als winnaar van het podium. Ook het gemiddelde in die wedstrijden is duidelijk voor onze landgenoot. Hij gooide 103,01, terwijl zijn tegenstander blijft steken op 94,20.

Als we enkel kijken naar wedstrijden op majortoernooien wordt nog duidelijker dat Smith het uiterste uit zichzelf moet halen om wereldkampioen te worden. De Engelsman won namelijk nog nooit van Van Gerwen op een major. Het staat 7-0 met een legsaldo van 68 om 25.

Een van die wedstrijden op een majortoernooi was een duel tijdens de Premier League van 2016. Van Gerwen en Smith troffen elkaar tijdens de vierde speelweek. Het werd een historische wedstrijd. De Nederlander gooide namelijk een gemiddelde van 123,40, tot op de dag van vandaag het hoogste gemiddelde ooit op tv. 

ERVARING
De 29-jarige Michael van Gerwen heeft al een fenomenale loopbaan achter de rug. Hij won 47 televisietoernooien bij de PDC, terwijl hij deelnam aan 64 finales. Verder stond hij in 36 finales van een PDC-major, waarvan hij er 29 wist te winnen. Een winstpercentage van 80%.

Het palmares van de 28-jarige Michael Smith is iets minder indrukwekkend. Hij stond tot dusver in de finale van 4 tv-toernooien van de PDC en dat gebeurde allemaal dit jaar. Hij won er één: de Shanghai Darts Masters 2018. Een van die vier tv-finales was een finale van een major. Dat was de finale van de Premier League dit jaar (11-4).

Bekijk de finale van het WK Darts 1 januari 2019 vanaf 20.00u live bij RTL7 of luister via RTL7 Darts Radio.

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken