/ Nieuws

WK-winst levert Van Gerwen ruim half miljoen op

01-1-2019 07:00

Met twee vingers in de neus bereikte Michael van Gerwen de finale van het WK. Vanavond strijdt hij tegen de Michael Smith om het goud én het prijzengeld: ruim 550.000 euro.

Als finalist is Van Gerwen sowieso al verzekerd van ruim 220.000 euro. Nog nooit was de prijzenpot van het PDC World Darts Championship, zoals het wereldkampioenschap officieel heet, zo groot. In totaal is er een prijzenpot van 2,5 miljoen pond te verdelen, omgerekend bijna 2,8 miljoen euro. De laatste keer dat Van Gerwen wereldkampioen werd, in 2017, kreeg hij daar nog 410.000 euro voor.

Best verdienende darter
Het waren sowieso twee fantastische jaren voor Van Gerwen. Sinds eind 2016 heeft hij al 1,6 miljoen euro aan prijzengeld binnengeharkt. Daarnaast verlengde Van Gerwen vorig jaar nog zijn sponsorcontract met Keukenconcurrent. Maar op zijn beroemde groene shirt, dat overigens gewoon te koop is voor bijna 54 euro, staan meer sponsoren.

Met het gooien van al die 180's wist Van Gerwen zelfs de Quote te halen. Het zakenblad liet hem vorig jaar debuteren op plek 100 in de ranglijst van jonge miljonairs. Want miljonair is hij zeker. Sinds 2011, toen hij begon als prof, verdiende hij ruim 7,3 miljoen euro.

Prijzengeld stijgt
Als het aan organisator PDC ligt, gaat het prijzengeld de komende jaren nog verder omhoog, naar een miljoen pond voor de winnaar. "PDC vindt dat dit soort bedragen bij een wereldtitel horen", vertelt Arjan van der Giessen vanuit Londen. "Een enorme bak geld, echt ongehoord. Dat moet gebeuren met de verhoging van tv-gelden."

Maar ook in Alexandra Palace, de plek waar het toernooi wordt gehouden, wordt veel geld verdiend. "Aan eten en heel veel drinken. Dat is niet zo goedkoop. En ook nog entree natuurlijk."

Via RTL Z

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Just didn't happen for me tonight. Not sure why. Mensur played fantastic full credit to him. I'll work hard to mak… https://t.co/QpVoIk4NSR
Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Had a good rest after the World Championships, now it’s time to get back to business and get the new season off to… https://t.co/YEPLygR3gC
Arrived in Milton Keynes ahead of the Masters this weekend..... can’t wait to make my debut tomorrow night ???? thanks… https://t.co/dRxKjJJGs5
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
I wish all 16 players good luck in the Masters !! And @GaryAnderson180 a speedy recovery !! I am preparing for the… https://t.co/F2Bozy5m1d
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken