/ Nieuws

WK-winst levert Van Gerwen ruim half miljoen op

01-1-2019 07:00

Met twee vingers in de neus bereikte Michael van Gerwen de finale van het WK. Vanavond strijdt hij tegen de Michael Smith om het goud én het prijzengeld: ruim 550.000 euro.

Als finalist is Van Gerwen sowieso al verzekerd van ruim 220.000 euro. Nog nooit was de prijzenpot van het PDC World Darts Championship, zoals het wereldkampioenschap officieel heet, zo groot. In totaal is er een prijzenpot van 2,5 miljoen pond te verdelen, omgerekend bijna 2,8 miljoen euro. De laatste keer dat Van Gerwen wereldkampioen werd, in 2017, kreeg hij daar nog 410.000 euro voor.

Best verdienende darter
Het waren sowieso twee fantastische jaren voor Van Gerwen. Sinds eind 2016 heeft hij al 1,6 miljoen euro aan prijzengeld binnengeharkt. Daarnaast verlengde Van Gerwen vorig jaar nog zijn sponsorcontract met Keukenconcurrent. Maar op zijn beroemde groene shirt, dat overigens gewoon te koop is voor bijna 54 euro, staan meer sponsoren.

Met het gooien van al die 180's wist Van Gerwen zelfs de Quote te halen. Het zakenblad liet hem vorig jaar debuteren op plek 100 in de ranglijst van jonge miljonairs. Want miljonair is hij zeker. Sinds 2011, toen hij begon als prof, verdiende hij ruim 7,3 miljoen euro.

Prijzengeld stijgt
Als het aan organisator PDC ligt, gaat het prijzengeld de komende jaren nog verder omhoog, naar een miljoen pond voor de winnaar. "PDC vindt dat dit soort bedragen bij een wereldtitel horen", vertelt Arjan van der Giessen vanuit Londen. "Een enorme bak geld, echt ongehoord. Dat moet gebeuren met de verhoging van tv-gelden."

Maar ook in Alexandra Palace, de plek waar het toernooi wordt gehouden, wordt veel geld verdiend. "Aan eten en heel veel drinken. Dat is niet zo goedkoop. En ook nog entree natuurlijk."

Via RTL Z

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken