/ Nieuws

DERDE WERELDTITEL VAN GERWEN

PDC World Championship

01-1-2019 23:05

Michael van Gerwen is voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen geworden. De Nederlander pakte een ruime voorsprong en gaf die nooit meer uit handen: 7-3.

Met een 129-finish zette Van Gerwen direct de toon in de eerste leg van de wedstrijd. Nadat hij op 2-0 kwam zag hij Smith terug komen tot 2-2, maar de set ging alsnog met 3-2 naar Van Gerwen. In de tweede set kwam de Nederlander via een 126-finish op 2-0, waarna de set met 3-1 werd gewonnen door de wereldkampioen van 2014 en 2017.

Smith kon maar niet in zijn spel komen en verloor ook de derde en vierde set (3-1 en 3-2). In de vijfde set gingen de eerste vier legs met de darts mee, maar nadat Van Gerwen zichzelf op 40 parkeerde gooide Smith een 124-finish om zijn eerste set van de wedstrijd te pakken (4-1).

‘Bully Boy’ leek wakker te zijn geschoten, want dankzij finishes van 127, 124 en 70 won hij de zesde set met 3-0 (4-2 in sets). Vervolgens kreeg de Engelsman de kans om Van Gerwen direct te breaken, maar nadat Van Gerwen een 180-er gooide miste Smith één dart op dubbel dertien. Van Gerwen pakte alsnog zijn eigen leg en via een 112-finish haalde hij de set met 3-1 binnen.

In de achtste set kwam Smith op een 1-0 en 2-1 voorsprong. Van Gerwen kwam via een 58-finish op 2-2 maar zag Smith drie pijlen op de dubbels missen om de set te pakken. ‘Mighty Mike’ faalde vervolgens niet en kwam op één set van de wereldtitel (6-2). Die wereldtitel wist hij een set later nog niet binnen te halen: de eerste vier legs gingen met de darts mee, waarna Van Gerwen mocht beginnen aan de ‘winnende’ leg. Maar het was Smith die de leg en daarmee de set via de dubbel zeven wist te winnen (6-3).

Smith mocht de negende set beginnen, maar werd direct gebroken door Van Gerwen. Nadat de Nederlander ook op 2-0 kwam, miste hij in de derde leg zijn eerste matchdarts: de dubbel zestien werd gemist voor een 109-finish. Smith pakte de leg nog wel, maar zag Van Gerwen een leg later alsnog de dubbel zestien gooien voor zijn derde wereldtitel!

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 Eerste interview Van Gerwen na WK-titel: 'Ik ben zó blij'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken