/ Nieuws

DERDE WERELDTITEL VAN GERWEN

PDC World Championship

01-1-2019 23:05

Michael van Gerwen is voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen geworden. De Nederlander pakte een ruime voorsprong en gaf die nooit meer uit handen: 7-3.

Met een 129-finish zette Van Gerwen direct de toon in de eerste leg van de wedstrijd. Nadat hij op 2-0 kwam zag hij Smith terug komen tot 2-2, maar de set ging alsnog met 3-2 naar Van Gerwen. In de tweede set kwam de Nederlander via een 126-finish op 2-0, waarna de set met 3-1 werd gewonnen door de wereldkampioen van 2014 en 2017.

Smith kon maar niet in zijn spel komen en verloor ook de derde en vierde set (3-1 en 3-2). In de vijfde set gingen de eerste vier legs met de darts mee, maar nadat Van Gerwen zichzelf op 40 parkeerde gooide Smith een 124-finish om zijn eerste set van de wedstrijd te pakken (4-1).

‘Bully Boy’ leek wakker te zijn geschoten, want dankzij finishes van 127, 124 en 70 won hij de zesde set met 3-0 (4-2 in sets). Vervolgens kreeg de Engelsman de kans om Van Gerwen direct te breaken, maar nadat Van Gerwen een 180-er gooide miste Smith één dart op dubbel dertien. Van Gerwen pakte alsnog zijn eigen leg en via een 112-finish haalde hij de set met 3-1 binnen.

In de achtste set kwam Smith op een 1-0 en 2-1 voorsprong. Van Gerwen kwam via een 58-finish op 2-2 maar zag Smith drie pijlen op de dubbels missen om de set te pakken. ‘Mighty Mike’ faalde vervolgens niet en kwam op één set van de wereldtitel (6-2). Die wereldtitel wist hij een set later nog niet binnen te halen: de eerste vier legs gingen met de darts mee, waarna Van Gerwen mocht beginnen aan de ‘winnende’ leg. Maar het was Smith die de leg en daarmee de set via de dubbel zeven wist te winnen (6-3).

Smith mocht de negende set beginnen, maar werd direct gebroken door Van Gerwen. Nadat de Nederlander ook op 2-0 kwam, miste hij in de derde leg zijn eerste matchdarts: de dubbel zestien werd gemist voor een 109-finish. Smith pakte de leg nog wel, maar zag Van Gerwen een leg later alsnog de dubbel zestien gooien voor zijn derde wereldtitel!

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 Eerste interview Van Gerwen na WK-titel: 'Ik ben zó blij'

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken