/ Nieuws

Porter over uitnodiging Barney: 'Het is meer een sentimentele keuze'

Premier League

03-1-2019 16:36

Raymond van Barneveld speelt ook tijdens zijn laatste jaar als professioneel darter in de Premier League of Darts. Voor enkelen was het een opmerkelijke keuze, omdat de Nederlander inmiddels is afgezakt naar de 28e plaats op de wereldranglijst. Matthew Porter, de directeur van de PDC, verklaart de keuze.

'Het is meer een sentimentale keuze dan een commerciële', zegt Porter, nadat velen dachten dat de keuze alleen met geld te maken had. 'Het commerciële aspect doet er zeker toe, want we gaan twee keer naar Nederland en we hebben overeenkomsten met grote Nederlandse bedrijven. Maar ondanks dat is het sentimentale aspect de reden waarom hij die plek heeft verdiend.'

'Hij heeft ontzettend veel betekend voor de dartsport de laatste 20 à 25 jaar, misschien wel langer', legt Porter uit. 'Daarnaast was hij de eerste die het darten in Nederland groot maakte, hij heeft Michael van Gerwen misschien wel 'geproduceerd. Hij won vijf wereldtitels en talloze andere grote prijzen, dus waarom zou hij het niet verdienen? Dit is het moment voor mensen uit Exeter, Belfast en al die andere steden om hem gedag te zeggen.'

De Premier League of Darts start op donderdag 7 februari in Newcastle en eindigt op donderdag 23 mei in Londen. Op woensdag 27 en donderdag 28 maart reist men af naar Ahoy Rotterdam. 

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken