/ Nieuws

Van Barneveld-beul wint slotdag Q-school, twee Nederlanders officieus tourcardhouder

06-1-2019 18:37

Darius Labanauskas, de man die Raymond van Barneveld uitschakelde op het afgelopen WK, heeft de laatste dag van Q-school gewonnen en daarmee een tourcard gepakt. Hij won in de finale van Vincent van der Meer. Ondanks de nederlaag van de Nederlander was er voor hem en een andere landgenoot toch goed nieuws.

Van der Meer en Yordi Meeuwisse hebben namelijk officieus een tourcard binnen. Aan de hand van de prestaties over de vier dagen van Q-school wordt er een ranglijst opgesteld. De besten van die ranglijst krijgen ook een tourcard. Op het moment dat het aantal inschrijvingen voor de Engelse Q-school bekend is, wordt pas bepaald hoeveel spelers op basis van hun ranking op de Q-school Order of Merit een tourcard krijgen. Meeuwisse en Van der Meer staan echter zo hoog, dat ze zo goed als zeker zijn van een tourcard.

Bekijk hieronder de interviews met Yordi Meeuwisse, Darius Labanauskas en Vincent van der Meer.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken