/ Nieuws

Wade krijgt een boete of schorsing wegens gedrag op PDC WK

PDC World Championship

08-1-2019 16:57

Aan het eind van deze maand zal James Wade moeten verschijnen voor de tuchtcommissie. De Engelsman is op het matje geroepen vanwege zijn onsportieve gedrag tegenover Seigo Asada tijdens de WK Darts. De DRA heeft dat zelf gemeld aan Wade. 

Tijdens het duel tussen de Engelsman en de Japanner juichte The Machine een aantal keer express in het gezicht van zijn tegenstander. Na de wedstrijd vertelde Wade ook dat hij zijn tegenstander 'pijn wilde doen'. Een dag later kwam hij via Twitter echter nog terug op die uitspraak en bood hij zijn excuses aan.

Voor de tuchtcommissie was het duidelijk genoeg om de Engelsman te straffen. De precieze straf wordt aan het aan van deze maand bekend. 

1 Wade juicht in gezicht Asada
2 'Ik wilde mijn passie laten zien'
Na afloop van de wedstrijd reageerde Wade voor onze camera

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken