/ Nieuws

STATS: Van Gerwen dankt wereldtitel aan T19

PDC World Championship

10-1-2019 15:03

Begin deze maand kroonde Michael van Gerwen zich voor de derde keer tot wereldkampioen. De WK-zege heeft de Nederlander vooral te danken aan de triple 19, zocht analyticus Christopher Kempf uit.

Van Gerwen gooide 46 keer een maximale score tijdens het WK Darts, het laagste aantal voor een wereldkampioen sinds 2013. Als men kijkt naar het aantal 180'ers per leg zit Van Gerwen ook onder zijn 2018-gemiddelde. Desondanks verloor hij slechts 8 sets tijdens het WK Darts.

Triple 19
De wereldtitel van 'Mighty Mike' is te verklaren door zijn cijfers op de triple 19. Waar de Nederlander meer dan de helft van zijn pogingen op het groene vakje raakgooide, deden alle andere deelnemers van het WK dat slechts 36,6% van de pogingen. Naast de 46 180'ers liet Van Gerwen dan ook 20 keer een score van 171, 174 of 177 noteren. 

Daarnaast was de triple 19 een uitstekend vangnet. Van Gerwen gooide namelijk 49 keer een score van 134 door na een gemiste triple 20 direct te switchen en twee keer de triple 19 te raken. Rob Cross deed dit slechts 42 keer, terwijl hij 28 legs meer speelde.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken