/ Nieuws

Nog een Nederlander in de race op Lakeside

11-1-2019 09:55

De Lakeside, het WK van de BDO, is toe aan de kwartfinales. Willem Mandigers is de enige nog overgebleven Nederlander in het toernooi, waar acht Nederlanders aan begonnen.

Wouter Vaes verloor in de voorronde van de Belg Roger Janssen, terwijl Chris Landman (3-2 vs Kyle McKinstry) en Derk Telnekes (3-1 vs Mark McGeeney) werden uitgeschakeld in de eerste ronde. In de tweede ronde stond een Nederlands onderonsje op het programma. Mandigers speelde tegen Wesley Harms en de Brabander won die wedstrijd met 4-2. Richard Veenstra kon het niet bolwerken tegen Scott Waites en verloor met 4-1.

Bij de dames zijn de Nederlandse vrouwen, Aileen de Graaf en Sharon Prins, ook uitgeschakeld. De beide dames wonnen hun eerste ronde respectievelijk van Paula Jacklin en Roz Bulmer, maar gingen in de kwartfinale onderuit tegen respectievelijk Anastasia Dobromyslova en de qualifier Mikuru Suzuki.

Verrassingen
Evenals bij het PDC WK zijn er bij het BDO WK ook al genoeg verrassingen te bespeuren. Met name de uitschakeling van McGeeney, de nummer 1 van de plaatsingslijst, springt in het oog. Hij verloor kansloos met 4-0 van Conan Whitehead, de nummer 20 van de BDO-ranking.

Ook bij de dames vallen de toppers een voor een om. Deta Hedman verloor in de eerste ronde van Maria O'Brien en Lisa Ashton in diezelfde ronde onderuit tegen Mikuru Suzuki. De Japanse Suzuki staat nu als qualifier in de halve finale van het WK.

Speelschema
Heren (kwartfinales)
Michael Unterbuchner v Willem Mandigers
Conan Whitehead v Scott Waites
Kyle McKinstry v Glen Durrant
Scott Mitchell v Jim Williams

Dames (halve finales)
Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley
Mikuru Suzuki v Maria O’Brien

Wil je meer te weten komen over BDO-spelers? Bekijk dan onze items met deze spelers!
Klik HIER voor favorieten met BDO-spelers
Klik HIER voor 'The Dutch Quiz' met BDO-spelers

 

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken