/ Nieuws

Nog een Nederlander in de race op Lakeside

11-1-2019 09:55

De Lakeside, het WK van de BDO, is toe aan de kwartfinales. Willem Mandigers is de enige nog overgebleven Nederlander in het toernooi, waar acht Nederlanders aan begonnen.

Wouter Vaes verloor in de voorronde van de Belg Roger Janssen, terwijl Chris Landman (3-2 vs Kyle McKinstry) en Derk Telnekes (3-1 vs Mark McGeeney) werden uitgeschakeld in de eerste ronde. In de tweede ronde stond een Nederlands onderonsje op het programma. Mandigers speelde tegen Wesley Harms en de Brabander won die wedstrijd met 4-2. Richard Veenstra kon het niet bolwerken tegen Scott Waites en verloor met 4-1.

Bij de dames zijn de Nederlandse vrouwen, Aileen de Graaf en Sharon Prins, ook uitgeschakeld. De beide dames wonnen hun eerste ronde respectievelijk van Paula Jacklin en Roz Bulmer, maar gingen in de kwartfinale onderuit tegen respectievelijk Anastasia Dobromyslova en de qualifier Mikuru Suzuki.

Verrassingen
Evenals bij het PDC WK zijn er bij het BDO WK ook al genoeg verrassingen te bespeuren. Met name de uitschakeling van McGeeney, de nummer 1 van de plaatsingslijst, springt in het oog. Hij verloor kansloos met 4-0 van Conan Whitehead, de nummer 20 van de BDO-ranking.

Ook bij de dames vallen de toppers een voor een om. Deta Hedman verloor in de eerste ronde van Maria O'Brien en Lisa Ashton in diezelfde ronde onderuit tegen Mikuru Suzuki. De Japanse Suzuki staat nu als qualifier in de halve finale van het WK.

Speelschema
Heren (kwartfinales)
Michael Unterbuchner v Willem Mandigers
Conan Whitehead v Scott Waites
Kyle McKinstry v Glen Durrant
Scott Mitchell v Jim Williams

Dames (halve finales)
Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley
Mikuru Suzuki v Maria O’Brien

Wil je meer te weten komen over BDO-spelers? Bekijk dan onze items met deze spelers!
Klik HIER voor favorieten met BDO-spelers
Klik HIER voor 'The Dutch Quiz' met BDO-spelers

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken