/ Nieuws

Mandigers nipt ten onder in thriller tegen Unterbuchner

11-1-2019 15:59

Willem Mandigers heeft in de kwartfinale van het BDO WK verloren van Michael Unterbuchner. De Nederlander kwam in een beslissende set net tekort tegen de Duitser en verloor met 5-4. 

Mandigers moest de eerste set van de wedstrijd afstaan, maar herpakte zich uitstekend. Hij won twee sets op een rij en dankzij een 158-finish in de beslissende leg van de vierde set kwam hij zelfs op 3-1. Unterbuchner, die tijdens de Grand Slam of Darts 2018 zichzelf op de kaart zette, liet zijn hoofd echter niet hangen en kwam terug tot 3-3.

De twee sets daarna werden eerlijk verdeeld door beide heren. Een beslissende set was nodig om een winnaar aan te wijzen. Bij een 2-1 stand voor de Duitser miste Unterbuchner drie matchdarts voor de wedstrijd, waarna Mandigers 149 finishte voor de tiebreak. Ondanks deze klap pakte Unterbuchner twee legs daarna, waardoor hij naar de halve finale van het WK gaat.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken