/ Nieuws

Mandigers nipt ten onder in thriller tegen Unterbuchner

11-1-2019 15:59

Willem Mandigers heeft in de kwartfinale van het BDO WK verloren van Michael Unterbuchner. De Nederlander kwam in een beslissende set net tekort tegen de Duitser en verloor met 5-4. 

Mandigers moest de eerste set van de wedstrijd afstaan, maar herpakte zich uitstekend. Hij won twee sets op een rij en dankzij een 158-finish in de beslissende leg van de vierde set kwam hij zelfs op 3-1. Unterbuchner, die tijdens de Grand Slam of Darts 2018 zichzelf op de kaart zette, liet zijn hoofd echter niet hangen en kwam terug tot 3-3.

De twee sets daarna werden eerlijk verdeeld door beide heren. Een beslissende set was nodig om een winnaar aan te wijzen. Bij een 2-1 stand voor de Duitser miste Unterbuchner drie matchdarts voor de wedstrijd, waarna Mandigers 149 finishte voor de tiebreak. Ondanks deze klap pakte Unterbuchner twee legs daarna, waardoor hij naar de halve finale van het WK gaat.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken