/ Nieuws

Durrant maakt hattrick compleet met derde wereldtitel

13-1-2019 19:53

Glen Durrant heeft voor het derde jaar op een rij het BDO WK gewonnen. 'Duzza' versloeg Scott Waites in de finale overtuigend met 7-3.

Durrant zette direct in de eerste leg van de wedstrijd de toon. Waites miste twee pijlen, Durrant finishte 83 via de bull en pakte uiteindelijk de eerste set. In de tweede set gebeurde hetzelfde omgekeerd. Durrant miste drie pijlen voor de eerste leg, Waites profiteerde en won die set. Ook de vier sets daarna werden netjes verdeeld: 3-3.

In de achtste set sloeg Durrant het eerste grote gat. Hij won namelijk de zevende en die achtste set met 3-1. In de negende set begon Durrant direct met een 11-darter, maar Waites kwam terug tot 2-2. Waites moest zijn eigen leg winnen om de spanning terug te brengen in de finale, maar liet dat na. Durrant liep uit naar 6-3. 

Waites liet zijn kop daarna niet hangen en zette direct aan. Hij won de eerste twee legs in de tiende set, maar kon dat niet volhouden. Durrant won drie legs op een rij en verzekerde zich daarmee van zijn derde wereldtitel in drie jaar. Een prestatie waarmee hij Eric Bristow evenaart.

De vraag is of Durrant zijn titel volgend jaar zal verdedigen. Hij gaat deelnemen aan Q-school van de PDC. Daarmee zou hij definitief de overstap kunnen maken naar de andere bond.

1 | Dilemma's voor Durrant: '#1 bij BDO of #10 bij PDC?

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken