/ Nieuws

Durrant maakt hattrick compleet met derde wereldtitel

13-1-2019 19:53

Glen Durrant heeft voor het derde jaar op een rij het BDO WK gewonnen. 'Duzza' versloeg Scott Waites in de finale overtuigend met 7-3.

Durrant zette direct in de eerste leg van de wedstrijd de toon. Waites miste twee pijlen, Durrant finishte 83 via de bull en pakte uiteindelijk de eerste set. In de tweede set gebeurde hetzelfde omgekeerd. Durrant miste drie pijlen voor de eerste leg, Waites profiteerde en won die set. Ook de vier sets daarna werden netjes verdeeld: 3-3.

In de achtste set sloeg Durrant het eerste grote gat. Hij won namelijk de zevende en die achtste set met 3-1. In de negende set begon Durrant direct met een 11-darter, maar Waites kwam terug tot 2-2. Waites moest zijn eigen leg winnen om de spanning terug te brengen in de finale, maar liet dat na. Durrant liep uit naar 6-3. 

Waites liet zijn kop daarna niet hangen en zette direct aan. Hij won de eerste twee legs in de tiende set, maar kon dat niet volhouden. Durrant won drie legs op een rij en verzekerde zich daarmee van zijn derde wereldtitel in drie jaar. Een prestatie waarmee hij Eric Bristow evenaart.

De vraag is of Durrant zijn titel volgend jaar zal verdedigen. Hij gaat deelnemen aan Q-school van de PDC. Daarmee zou hij definitief de overstap kunnen maken naar de andere bond.

1 | Dilemma's voor Durrant: '#1 bij BDO of #10 bij PDC?

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken