/ Nieuws

Silvia van Barneveld: 'Ik was doodsbang'

14-1-2019 13:34

"In tien minuten is mijn leven kapotgemaakt." Dat heeft Silvia van Barneveld in een slachtofferverklaring gezegd. Ze was naakt toen drie mannen haar huis waren binnengedrongen. Tegen hen zijn celstraffen tot 5 jaar geëist.

Drie Amsterdammers worden verdacht van de overval op het huis van Raymond van Barneveld. Bij de overval werd de vrouw van Van Barneveld, Silvia, mishandeld.

De officier van justitie eist vijf jaar cel voor Yassine El H., drie jaar cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor Yassir A. en 300 dagen (waarvan 123 dagen voorwaardelijk) voor Mikey B.

'Naakt'
Silvia van Barneveld was op het moment van de overval alleen in de woning. Haar man was op dat moment in het buitenland. Silvia van Barneveld vertelde via haar slachtofferverklaring dat ze naakt was op het moment dat de mannen in haar huis stonden. 

"Ik heb doodsangsten uitgestaan'', aldus Silvia van Barneveld, die haar slachtofferverklaring in de rechtszaal door haar dochter liet voordragen. "In tien minuten is mijn hele leven kapotgemaakt.''

Geslagen
De drie mannen forceerden een luik om binnen te komen. Van Barneveld zegt dat ze is geslagen en aan haar haar is getrokken. Ze kreeg ook een voorwerp tegen haar nek gedrukt, waarvan zij dacht dat het een wapen was. Volgens de drie daders is ook dat niet gebeurd. Evenmin zijn er bedreigingen geuit, stellen zij.

Dronken
De mannen zouden dronken zijn geweest en gingen er vanuit dat er niemand thuis was toen ze de woning binnenvielen. Dat bleek anders. Tijdens de overval wist ze naar buiten te vluchten.

De drie verdachten (24, 24 en 25 jaar oud) zeggen dat zij die nacht 'straalbezopen' waren. Toen ze eenmaal binnen waren, ging het alarm in de woning af en zouden zij in paniek zijn geraakt.

Strafeis
Verdachte Yassine el H., de enige die nog vastzit, geeft wel toe dat hij Silvia van Barneveld heeft vastgepakt om haar van boven naar beneden te brengen. De mannen gingen ervandoor met een ketting, een tas, oorbellen en een portemonnee.

Volgens Justitie is diefstal met geweld bewezen voor twee verdachten, voor de derde verdachte is dat niet. Yassine El H heeft volgens justitie het meeste geweld gebruikt.

RTL Nieuws

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken